3x3-as Eb, nők: Keserédes győzelem a világbajnoki címvédő ellen
14
Sep
2018
3x3-as Eb, nők: Keserédes győzelem a világbajnoki címvédő ellen
2018. szeptember 14.  |  19:49
A férfi válogatottnak sikerült javítania az első mérkőzésen elszenvedett vereséget követően, most a lányokon volt a sor, de a feladat nem ígérkezett egyszerűnek – a júniusi manilai világbajnokság aranyérmese, Olaszország volt a mieink ellenfele.

Az olaszok a minket verő belgákat magabiztosan, 22-15-re legyőzték, így Medgyessy Dóráéknak nem csak hogy győzniük kellett, de a pontkülönbség sem volt mindegy – legalább 16 pontot kellett a mieinknek dobnia a győzelem mellett.

Medgyessy kosarával, majd büntetőjével kezdtünk, az olaszok nem találtak be az első percben. D’Alie ziccerével szépítettek a taljánok, de a védekezésünk rendben volt a meccs elején. Ruják talált be közelről, két és fél perc alatt még mindig csak egyetlen pont árválkodott a világbajnoki címvédő neve mellett (3-1).

D’Alie tört be, Süle viszont kintről válaszolt. Ciavarella is eredményes volt, elkezdtek potyogni a kosarak (5-3). Filippi büntetőjére Ruják válaszolt, tartottuk a kétpontos előnyt – négy perc telt el ekkor. Már az ötödik csapatszemélyit ütötték a lányok, a másik oldalon három volt mindössze.

Ruják dobott kosarat a támadóidő lejártakor, 7-4-re mentünk a rendes játékidő felénél. D’Alie betörésére Ruják válaszolt hasonlóképpen, alig több mint négy perc volt hátra, 8-5-re mentünk.

Medgyessy szedett támadólepattanót, négypontos előnyhöz juttatva a magyarokat. Filippi büntetőzött hidegvérrel, megfelezve az előnyünket (9-7). Medgyessy és Ruják pontjaival újfent négy volt az előny, de egy kétszer indulást nem vettek észre a játékvezetők, ebből pedig ziccert kaptunk. Nagyon kellett a pont a lányoknak, duplákkal próbálkoztak, ezek azonban sajnos kimaradtak. Süle volt eredményes, de D’Alie is betalált – 13-9-ről indult az utolsó perc. Filippi ismét 2/2-vel büntetőzött, D’Alie még talált egy ziccert a végén, de ez már nem számított – Magyarország bár 13-12-re legyőzte a világbajnoki címvédő olaszokat, rosszabb pontkülönbsége miatt a csoportban búcsúzni kényszerült a bukaresti Európa-bajnokság küzdelmeitől.  

Vármegyei szövetségek