3x3-as Európa-bajnokság, férfiak: Legyőztük Romániát!
14
Sep
2018
3x3-as Európa-bajnokság, férfiak: Legyőztük Romániát!
2018. szeptember 14.  |  18:48
A Lettország elleni vereséget követően egyszerű volt a képlet a 3x3-as férfi válogatottunk számára – vagy megverik Romániát, vagy búcsúznak a torna további küzdelmeitől. 

Az előző mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is a Mohácsi – Horváth – Ivosev kezdett a mieinknél, Ivosev védése nehéz feladatnak ígérkezett a fiatal házigazdáknak.

Bár mi kezdtünk, támadóhibával egyből labdát vesztettünk. Az első 15 másodpercben három szabálytalanság is történt, de csak egy magyar oldalon. Demeter középtávolijával indult meg a pontgyártás, majd Mohácsi mehetett büntetőzni egy betörést követően, de kihagyta. Egyenlített Románia, de másfél perc alatt már az ötödik szabálytalanságát követte el a hazai együttes.

Ivosev közelijével újfent vezettünk, majd a mieink is beütötték negyedik csapatszemélyijüket, egyenlített Románia. Három perc elteltével 3-2-es magyar vezetés állt a táblán, Ivosevvel valóban meggyűlt a baja a sárga mezes házigazdáknak – három és fél perc kellett mindössze nekik, hogy elérjék az automatikus magyar büntetőket jelentő 7 faultot. Ivosev be is vágta mindkettőt, de betaláltak a románok is (5-3).

1+1-es akcióval egyenlített a házigazda, majd Ivosev talált be kétszer is (7-5). Nekünk is kigyűlt a hét személyink, Románia dobhatott kettőt az egyenlítésért – pontosan a meccs feléné jártunk ekkor.

Be is ment mindkettő, a másik oldalon Mohácsi állhatott a vonalra – ő csak az egyiket dobta be (8-7). Rengeteget fújtak a bírók, 5 és fél perc alatt 8-8 faultnál jártak a csapatok. Ivosevre támadót fújtak, nem adták meg lefordulós kosarát. Horváth kosarával ismét honfitársaink vezettek, négy perc volt már csak hátra (9-8).

Mohácsi szép befutásával kettőre növelte előnyét a magyar válogatott, de megint két román büntető jöhetett – szerencsére mindkettő kimaradt. Demeter támadópattanót szedett, feltette, majd volt még egy ziccere – 12-8 ide. Gyors egymásutánban estek ekkor a kosarak, Mohácsi bevágott egy duplát – 15-9 lett ezzel, 2:15 volt még vissza.

Románia duplát, Ivosev „szimplát” szerzett. Horváth sapkázott, Demeter betört – másfél perccel a vége előtt 17-12-re sikerült ellépnünk. A hátralévő időt már ügyesen játszotta ki a magyar csapat, magabiztosan őrizték előnyüket Horváthék – végül 19-14-es sikert aratott válogatottunk, és 1-1-es mérleggel zárta a csoportkört.

Amennyiben Lettország legyőzi a románokat, a mieink jutnak a legjobb nyolc közé, ahol a spanyol-szerb-bosnyák trió első helyezettjével találkoznak a vasárnapi negyeddöntőben.

Vármegyei szövetségek