3x3-as Európa-bajnokság, férfiak: Vereség a címvédőtől
14
Sep
2018
3x3-as Európa-bajnokság, férfiak: Vereség a címvédőtől
2018. szeptember 14.  |  16:36
A hölgyek sajnos vereséggel kezdték az Eb-t, az urakon volt a sor, hogy javítsanak – a feladat nem ígérkezett egyszerűnek, az Európa-bajnoki címvédő Lettország volt az első ellenfél.

 

A mieink kezdték a találkozót, Ivosev – Horváth – Mohácsi felállásban. Ivosev kosarával indult a derbi, a lettek azonban két gyors büntetőhöz jutottak, és át is vették a vezetést egy támadópattanót követően. 1-3 után támadóhiba miatt labdát vesztettünk, és duplát kaptunk, egy perc telt még csak el (1-5).

Horváth szép passzát Ivosev váltotta kosárra, de a lett összeszokottság nagyon látszott ellenfelünk passzjátékán (2-6). Sok volt a szabálytalanság, két perc után 3 lett faultra négy magyar jutott. 7-2-es balti vezetés után Mohácsi dobott palánkos kettest, de sajnos közben egyetlen szabálytalanságra kerültünk az automatikus büntetőzéstől.

Lett duplát követően újfent Mohácsi talált be, ezúttal közelről. Ipari mennyiségben gyűltek a személyi hibák, gyakorlatilag három perc alatt elérték a lettek, hogy minden síp után büntetőzhettek. Horváth vágott be egy emberes kettest, erre két kosárral felelt Lettország. Belelendült ellenfelünk, 15-8-ra elhúztak, féltávnál pedig 9-16 volt az állás a szemszögünkből. Krumins kettesére Demeter válaszolt, Krumins azonban nem hagyta annyiban, újabb távolit pörkölt be – négy és fél perc volt még hátra, de már húsz pontnál járt Lettország (11-20).

Krumins nagyon elkapta a fonalat, egy visszalépős kintivel kevesebb mint hat perc alatt eldöntötte a mérkőzést a címvédő javára – a lányok után a fiúk is vereséggel kezdték tehát az Eb-t, bár előzetesen esélyesebbnek számított az összeszokott, egész évben együtt játszó lett négyes.

 

A folytatásban a házigazda Románia ellen javíthatnak Demeterék, 18:25-től. 

Vármegyei szövetségek