21:50-től Európa-bajnoki döntőt játszanak a 3x3-as U18-as fiúk!
02
Sep
2018
21:50-től Európa-bajnoki döntőt játszanak a 3x3-as U18-as fiúk!
2018. szeptember 2.  |  20:56
A negyeddöntőben 22-16-ra intézték el az addig remeklő Németországot Szarvas Gábor tanítványai, az elődöntőben azonban egy még keményebb ellenfél, az igazi kosárnagyhatalom Spanyolország várt a mieinkre. 

7-4-re, majd 11-6-re is vezettek a spanyolok, ők diktálták a tempót a mérkőzés közepéig. Frank ekkor begyújtotta a rakétákat, előbb a sarokból, majd 2 másodperccel a támadóidő lejárta előtt középről is eredményes volt - mindkét kosár kettőt ért, 11-10-re zárkóztak a fiúk. 

13-11-re vezettek még a spanyolok, ekkor azonban 5 pontot szereztek gyors egymásutánban Szarvas Gábor tanítványai - először Mokánszki egyenlített egy újabb kettessel, majd Bencsik dobott középtávolit. Ellenfelünk hibázott, Martinez passzából pedig újfent Frank Áron szerzett távoli kosarat.

Két perc volt már csak hátra, 18-15-ös magyar előnyt mutatott az eredményjelző. Itt egy kicsit megálltak a fiúk, két spanyol pont született mindössze, így az utolsó 15 másodpercnek 18-17-es vezetéssel vághattunk neki. Szinte a dudaszó pillanatában egyenlített Spanyolország, következhetett a hosszabbítás. 

Itt a vendégek indítottak kosárral, de csak egypontossal - a győzelemhez kettő pont kellett. Ez meg is érkezett, hiszen az extázisban játszó Frank bevágta a győztes duplát, közvetlenül egy gyűrűn pattogó, de végül kimaradó spanyol ziccer után. 

A szakág történetében először Európa-bajnoki döntőbe jutott az U18-as fiúválogatott, 21:50-től Szerbia lesz Mokánszkiék ellenfele!

 

A mérkőzést az alábbi linken tekinthetik meg:

 

https://www.youtube.com/watch?v=pe7qisd-_PU 

Vármegyei szövetségek