3x3-as U18-as Európa-bajnokság: A fiúk már a 8 között, ma megkezdik a lányok is
01
Sep
2018
3x3-as U18-as Európa-bajnokság: A fiúk már a 8 között, ma megkezdik a lányok is
2018. szeptember 1.  |  09:45
Pénteken két 3x3-as torna is zajlott Debrecenben, abszolút a kosárlabdáé volt a főszerep a cívisvárosban. Először az U18-as fiúk csatáját tekinthették meg a nézők, mindjárt két magyar meccs is volt a programban.

Az első derbin Szerbia volt az ellenfél, remekül kezdtek a mieink. 11-4-re is vezettünk, de a szívós szerbek visszakapaszkodtak, 13-12-re már ők jártak előrébb. Végül hosszabbításba torkollott az összecsapás, és a végén ellenfelünknek kedvezett a szerencse, 22-20 arányban győzött déli szomszédunk.

Mivel a szerbek Olaszországot is legyőzték, így biztosan mentek tovább, Szarvas Gábor tanítványainak pedig le kellett győzniük a taljánokat, hogy ők is továbbjussanak. 

Ez a mérkőzés is hasonlóan indult, mint az előző, megint Magyarország kezdett jobban, de visszajött az ellenfél. És csakúgy mint korábban, ezúttal is hosszabbításban dőlt el a győztes, ezzel a továbbjutó kiléte. Az olaszok nyitottak kosárral (3x3-ban az a csapat nyer hosszabbítás esetén, aki két pontot szerez), Mokánszki egyenlített. Érezhető volt a nagy tét, aki pontot szerez, bejut a legjobb nyolcba - több elhibázott támadást is láthattunk. Végül Martinez tört be alapvonalon, túldobta a gyűrűt, de Mokánszki jókor volt jó helyen, egy kézzel tette vissza a dobást, ami beesett - továbbjutott Magyarország!

 

 

Délután a Debrecen Masters második játéknapja, vagyis az egyenes kieséses ág következett. Itt nem történt nagy meglepetés, ha csak annyi nem, hogy a Liman Tesla Voda helyett a lett Riga jutott a döntőbe az egyik ágról. A másikról az Ivosev Tamást is soraiban tudó Novi Sad Al Wahda magabiztosan menetelt a fináléig, az Amsterdam Inoxdeals-t 21-15-re verve az elődöntőben. 

A döntőben nem volt pardon, viszonylag szoros első percek után robbantottak Majstorovicék, és 21-10-es végeredménnyel húzták be negyedik Masters-elsőségüket - összességében pedig a tizennegyediket. 

Több rekord is született ezzel. Egyrészt a Novi Sad lett az első csapat, akik egy évadon belül négy Masters tornát nyertek, másrészt Dusan Bulut 44 pontot szórt a két nap alatt, ami a legtöbb a sorozat történelmében - természetesen az MVP címet is bezsebelte Bulut, idén a harmadikat (Lausanne-ban Ivosev lett az MVP). 

 

A program szombat délután 17 órakor folytatódik, érdemes lesz nyomon követni, hiszen a címvédő magyar lányok is megkezdik a szereplést. Tóth Orsolyáék 17 óra 20 perctől Litvániával, 20 óra 20 perctől pedig a tavalyi ezüstérmes oroszokkal játszanak. 

 

U18 3×3 Európa-bajnokság, 1. nap

Eredmények:

Lányok:

„A” csoport:

Ukrajna – Spanyolország 13– 12

Spanyolország – Olaszország 19–10

Ukrajna – Olaszország 17–14

„C” csoport:

Franciaország – Izrael 15–7

Lettország –Izrael 15–7

Lettország – Franciaország 12–11


Fiúk:

„A” csoport:

Csehország– Ukrajna 18–14

Németország–Csehország 21–11

Németország – Ukrajna 18–17

„C” csoport:

Szerbia –Olaszország 20–16

Szerbia – MAGYARORSZÁG 22–20 H.U.

MAGYARORSZÁG – Olaszország 22–21 H.U.


 

 

Fotó: fiba.basketball 



Vármegyei szövetségek