Hihetetlenül fényes jövő előtt áll a magyar női kosárlabda
15
Aug
2018
Hihetetlenül fényes jövő előtt áll a magyar női kosárlabda
2018. augusztus 15.  |  21:50
A magyar női U18-as válogatott bronzérmet szerzett az udinei A-csoportos Európa-bajnokságon, azután hogy szinte ugyanaz a keret negyedik helyezést ért el picivel korábban az U17-es világbajnokságon. A női kosárlabdával szinte együtt lélegző Paul Nilsen az olasz válogatott szövetségi kapitányával, Marco Crespivel testközelből láthatta a mieink bronzos szereplését. A szerző egy hosszabb elemzést tett közzé a BlueStar Media honlapján.

A híres szakértő szerint minden jel arra utal, hogy Magyarország személyében egy új erőteljes nemzet léphet be a női kosárlabdába, amely arra készteti az embereket, hogy üljenek le, és vegyék elő a jegyzetfüzeteiket. Hozzáteszi, hogy jelenleg még csak az utánpótlás szintjén lehet számolni a magyar lányokkal, de a bennük rejlő potenciál alapján van ok a bizakodásra és az izgatottságra.

Nilsen azt írja, hogy most valami különleges történik a magyar női kosárlabdával. A magyar válogatott útban van az újabb, 2019-es Európa-bajnoki részvétele felé, a legmagasabban jegyzett felnőtt csapatunk, a Sopron az Euroligában vitézkedik és a magyar bajnokság is egyre jobb, európai színvonalat képvisel, ami meg is látszik a klubok nemzetközi szereplésén. Crespi szerint az olasz szövetségnek is oda kellene figyelni, mit tudnak ennyire Magyarországon.

Nilsen szerint hihetetlenül fényes jövő előtt áll a magyar női kosárlabda, ami a semleges nézők számára is pozitív dolgokat jelent majd. Úgy látta, hogy az utánpótlás-csapataink látványos játékot játszanak, amely sziklaszilárd alapokra épül. A cikk szerzője úgy érzi, hogy a még jobb eredmény egyelőre csak azért nem jött össze, mert túl "tiszták" a játékosok, hiányzik a csapatból egy olyan "durvább" lány, aki elvégzi az összes piszkos munkát.

Megemlítik azt is, hogy fejlődnek a magyar edzők, külön kiemelték a legendás Iványi Dalmát, aki Udinében is ott volt segítőként az U18-as csapatunkkal.


Fotó - fiba.basketball 

Vármegyei szövetségek