Keller Ákos Franciaországba szerződött
15
Aug
2018
Keller Ákos Franciaországba szerződött
2018. augusztus 15.  |  18:10
A férfi válogatott tagjai közül Perl Zoltán, Rosco Allen és Darrin Govens után Keller Ákos is csapatot és országot váltott a nyáron. A nemzeti csapat kapitánya a francia élvonalban szereplő, kilencszeres bajnok Élan Béarnais Pau-Lacq-Orthez játékosa. Az ötszörös bajnok, négyszeres Magyar Kupa-győztes Keller új csapata az előző idényben nyolcadikként jutott rájátszásba, azonban a playoff első körében söpréssel búcsúzott a későbbi döntős Monaco ellen.

Laurent Vila, a nagy múltú francia gárda vezetőedzője így jellemezte a magyar válogatott centert a klub hivatalos honlapján:

- Keller Ákos egy igazi védekező specialista ötös poszton, ahol Vitalis Chikokóval rotálva remekül kiegészítik egymást, de sokoldalúságát hasznosíthatjuk négyes poszton is, mert elég labdabiztos, a pick and rollok után jól támadja a gyűrűt, de képes akár kintről is betalálni. Sok információt szereztünk róla a korábbi NBA-kosarastól, Dávid Kornéltól, akinek kosárlabda akadémiája is van Fehérváron, ahol Matthieu Donnard személyében egy francia edző is dolgozik. Ákosnak nagyon jó munkabírása van, csapatember, aki szeret harcolni a pályán, de képes alárendelni magát a csapattársak érdekeinek is. Kiválóan ismeri az európai kosárlabdát, jól helyezkedik és kollektív játékra képes. Magyarországon már mindent elért, szeretett volna valami új kihívással szembenézni, hogy új tapasztalatokkal gazdagodjon - mondta Vila.

Somogyi profi szerződést kapott Spanyolországban

A spanyol harmadosztályú Aquimisa Laboratorios Zamorano csapatánál profi szerződést kapott Somogyi Ádám. Az U18-as magyar válogatott egyik legnagyobb tehetsége a spanyol negyedosztályú Baloncesto Sevilla második számú csapatánál 10 bajnokin 3.5 pontot, 2.2 lepattanót és 1.4 gólpasszt átlagolt a 2016-17-es szezonban. 

Vármegyei szövetségek