Felemás felkészülésen van túl az U16-os válogatott
08
Aug
2018
Felemás felkészülésen van túl az U16-os válogatott
2018. augusztus 8.  |  11:05
Csütörtökön kezdetét veszi az U16-os B divíziós Európa-bajnokság. Váradi Attila csapata 0-9-es mérleggel zárta a felkészülési időszakot, ám az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy többször is betegségek hátráltatták a válogatottat. Szlovéniától, Horvátországtól, Portugáliától és Belgiumtól kétszer szenvedtünk vereséget, míg Lengyelország legjobbjai egyszer győzték le mieinket. A BB1.hu kíváncsi volt rá, hogy Váradi Attila szövetségi edző miként értékeli a felkészülést.

- Ennek a korosztálynak a felkészítése már a tavalyi ősz folyamán megkezdődött, részt vettünk tornákon, voltak közös összetartásaink. Egy elég bő kerettel kezdtünk el dolgozni. A nyári felkészülésünk során próbáltunk olyan ellenfeleket szerezni, akik erősek, Európa élvonalába és az A divízióba tartoznak, de a B divízióból is meghatározó, erős együtteseket választottunk. A felkészülésünk egy kicsit felemásra sikeredett, de magát a munkát elvégeztük. Folyamatosan betegségekkel kellett küzdenünk, volt három olyan mérkőzésünk, amikor a csapatból nem egy, hanem egyszerre három játékos dőlt ki. Ennek következtében a játékosok felkészülése szempontjából voltak kiesett időszakok. Bízom benne, hogy az Európa-bajnokságon már nem fognak minket hátráltatni ilyen dolgok. Becsületesen készültünk, a fiúk keményen dolgoztak, az igazi főpróba csütörtökön kezdődik.

A magyar válogatott a C-csoportba került, Bulgáriával, Lengyelországgal, Finnországgal, Izlanddal és Ciprussal kell szembenéznie.

- Minden mérkőzés null-nullról indul, olyan lesz eredmény, amilyen munkát beleteszünk. Vannak erős csapatok, a lengyelekkel már háromszor játszottunk az elmúlt időszakban, ők egy kicsit kiemelkednek a csoportból. A többi csapat mérkőzéseit is láttuk, valamennyire fel tudtunk készülni, de tisztában vagyunk vele, hogy egy tavaszi, vagy téli találkozóhoz viszonyítva nagy változások lehetnek egy együttesnél. Minden meccsre úgy megyünk, ki, hogy a maximumot próbáljuk nyújtani. Sok mérkőzést játszottunk, melyek szorosak voltak, bármi megtörténhet az Eb-n.

Váradi Attila hozzátette, a csapat kedden utazott el Szarajevóba. Miután elfoglalták a szállást, séta, pihenő és medencézés volt a program, hiszen az utazás is sokat kivett a játékosokból. Tanai Zoltán gyúró próbálja majd felfrissíteni a fiúkat, csütörtökön pedig kezdődik a torna.

Vármegyei szövetségek