U18-as fiúk: Győzelem Szlovákia ellen
20
Jul
2018
U18-as fiúk: Győzelem Szlovákia ellen
2018. július 20.  |  20:30
Férfi U18-as válogatottak felkészülési mérkőzése

Magyarország - Szlovákia 50-45 (16-12, 10-17, 12-9, 12-7)

MAGYARORSZÁG: Tóth 6/3, Dancsecs 6/6, Takács 11/3, Kovács Benedek 4, Kovács Bálint 4. Csere: Sitku 2, Rátvay 6, Meleg 7/3, Csík 4/3, Polster, Farkas. Edző: Forray Gábor

Két kulcsemberét, Somogyit és Fazekast is nélkülözte a magyar válogatott, előbbi egy húzódás, utábbi pedig lázzal járó betegség miatt nem lehetett a pályán. Forray Gábor számára nem is jöhetett volna rosszabbkor a két fontos ember kiesése, hiszen szerdán már utaznak az Európa-bajnokságra.

Nagyon bízom benne, hogy a két játékos ott lesz szerdán reggel a repülőn - mondta Forray Gábor. - Annyi biztos, hogy a két utolsó felkészülési meccsünkön egyikük játékára sem számíthatok, de most az a fontosabb, hogy az Eb-n legyenek harcra készek.

Ott volt a mérkőzésen Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány is, aki a férfi szakág munkájáért is felel a szövetségnél.

- A héten voltam már a srácoknál, edzést is vezettem nekik. Folyamatosan nézem, hogy kik lehetnek majd a jövő válogatottjai - mondta a kapitány. - A hozzáállásukkal maximálisan elégedett voltam!

Az ugyancsak B-divíziós kontinenstornára készülő szlovákok igen pocsékul kezdték a meccset, pontatlanok és lassúak voltak, amit a labdákat szerző Tóthék ki is használtak, s megléptek ellenfelüktől (11-1). A játékrész felétől fokozatosan magukra találtak a szlovákok, s négy pontra felzárkóztak (16-12).

A második negyed egyértelműen a vendégeké volt, szigorítottak a védekezésükön, s bár a támadójátékuk továbbra sem volt túl sikeres, mivel a túloldalon a magyarok a tiszta helyzeteket is elhibázták, így a nagyszünetre egy dudaszós triplával átvették a vezetést (26-29).

Fordulás után egyik csapat sem lehetett túl büszke a támadójátékára, Forray Gábor többször számon is kérte fiait a koncentráció hiánya miatt. A negyed végére azért összeszedték magukat Takácsék, így egyenlő állásnál vághattak neki a csapatok az utolsó negyednek.

Kiegyenlített lett az összecsapás a záró etapra, a mieink igyekeztek fegyelmezettebben játszani, ennek köszönhetően néhány ponttal vezettek is. Sikerült ismét keményíteni a védekezést, sajnos a támadás nem akart ezen a mérkőzésen működni. Ugyanakkor a csapat hozzáállása maximálisan dicsérhető, nem volt elveszett vagy elérhetetlen labda, küzdésből jelesre vizsgáztak Kovácsék.

A mérkőzés hajrája Dancsecs triplájával indult, így két perccel a vége öt ponttal megléptek a mieink, időt is kértek a szlovákok (48-43). Meg is volt a lehetőségük, hogy utolérjék a magyarokat, egy sikeres kettes után azonban nem tudtak élni azzal, hogy a végjátékban nem sikerült kosarat szereznie a magyar csapatnak.

Forray Gábor: A védekezésünkkel elégedett voltam a mérkőzés nagyobbik részében, viszont túl sok lepattanót engedtünk az ellenfélnek. A támadójátékunkban nagyobb koncentrációra lesz szükségünk, különösen az agresszív védekezés ellen kell még konkretizálnunk dolgokat.

Vármegyei szövetségek