Újra U18-as 3x3 Eb-selejtező Szolnokon
18
Jul
2018
Újra U18-as 3x3 Eb-selejtező Szolnokon
2018. július 18.  |  10:30
Az elmúlt két évben megrendezett FIBA 3x3 U18-as Európa-Kupa selejtezők után idén ismét grandiózus kosárlabda tornát rendez Szolnok városa. A nemzetközileg is elismert sporteseményen 15 ország mérkőzik meg a továbbjutást érő helyekért. Az egész hétvégét átölelő eseményre augusztus 4-5-én kerül sor a Tiszai Hajósok Terén.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA), a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és Szolnok Városa a 2016. és 2017. évi sikeresen lebonyolított EB-selejtezők után augusztusban közösen Európa Kupa-selejtezőt rendez városunkban. A magyar kosárlabdának és Szolnoknak ismét nagy diplomáciai siker, valamint megtiszteltetés a rendezvény lebonyolítása és a sportág népszerűsítése. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság által a 2020-as tokiói olimpiai programba beválasztott 3x3-as kosárlabda célja a sportág népszerűsítése.

A résztvevő együttesek közül jelen lesznek a komoly kosárlabda-kultúrával rendelkező országok, mint Csehország, Izrael, Spanyolország és Szerbia válogatottja, valamint az orosz és az ukrán gárda. Természetesen hazánk mindkét szakágának korosztályos 3x3-as válogatottja is megtalálható a csapatok között, így a Szolnokra látogató szurkolók a magyar csapatok meccsén is drukkolhatnak kedvenceikért. A tornán továbbá szerepel még Észtország, Fehéroroszország, Grúzia, Hollandia, Montenegró, Lengyelország, Németország, illetve Svédország legjobb 3x3-as kosarai. A világszerte egyre sikeresebb sportágban a mieink kimondottan jól teljesítenek világversenyeken felnőtt és korosztályos szinten is, így vérmes reményekkel szállhatnak harcba együtteseink.

A kosárlabda sportág speciális, ám rendkívül népszerű változatának számító 3x3 célja, hogy egyedi szabályrendszerével – kisebb létszám, kevesebb támadóidő, valamint pályaméret – és szabadtéri, streetball-hoz hasonlító stílusával még élvezetesebbé tegye a sportrajongóknak ezt a fajta mozgásformát. Az esemény helyszíne a megújult Tiszai Hajósok Tere lesz, amely színvonalas éttermeivel, sétálóutcáival és a Tisza közelségével a város egyik legszebb és legfrekventáltabb színtere.

A rendezvény már pénteken megkezdődik a szabadtéri délutáni edzésekkel, majd a tervek szerint szombaton és vasárnap késő estébe nyúlik a látványosan megvilágított pályán ez a lendületes játék. A sportrendezvény programját színesíti a zsákolóverseny, melyre vasárnap kerül sor többek között a lett zsákoló, Renars Bulduris részvételével. A rendezvényen extrém sportbemutatókat is megtekinthetnek a látogatók. A késő estébe nyúló program hangulatát a mérkőzések után DJ biztosítja.

Az eseményre valamennyi sportrajongót szeretettel várnak a szervezők, szurkoljunk a magyar válogatottaknak!

Vármegyei szövetségek