Öt magyar csapat az Európai Egyetemi Játékok 3x3-as viadalán
13
Jul
2018
Öt magyar csapat az Európai Egyetemi Játékok 3x3-as viadalán
2018. július 13.  |  18:15
Hét végén kezdődik a portugáliai Coimbrában az Európai Egyetemi Játékok (European Universites Games). Kosárlabdában a 3x3-as szakágban 5 magyar csapat szerepel.

Öt - három férfi és két női - magyar 3x3-as egyetemi kosárlabda csapat kel útra szombaton a portugáliai Coimbrába az Európai Egyetemi Játékokra. A legnagyobb reményekkel talán a TFSE a korábbi egyetemi világversenyeken rendre szép sikereket elérő kvartettje (Miháczi Diána, Karlócai Julianna, Kováts Gabriella, Varga Barbara) indul. A másik magyar női együttes a győri Széchenyi Egyetem csapata (Gyöngyösi Eszter, Nagy Rebeka, Perl Zsófia, Török Barbara).

A férfiaknál két fővárosi együttes, a TFSE (Boinitzer Dávid, Novák Bence, Petrucsik Bence, Pintér Dávid) és a BME (Andrássy Géza, Dobos Viktor, Kiss Lajos, Szálas Gábor) mellett a PTE-PEAC alakulata (Berkics Bence, Bíró Levente, Demeter Attila, Kővágó-Laska Márk) próbál szerencsét Coimbrában.

A hagyományos 5-5-ös szakág versenyei 22-én kezdődnek, azon az idei két egyetemi bajnok, a TF női, valamint a Miskolci Egyetem férfi csapata szerepel. A TFSE 3x3-as csapatában szereplő hölgyek "dupláznak", azaz első versenyük befejezése után maradnak Coimbrában, és csatlakoznak a "régi" szakág versenyére a tervek szerint 20-án érkező társaikhoz. 

Vármegyei szövetségek