A Cantúval kezd a magyar bajnok a BL selejtezőkörében
11
Jul
2018
A Cantúval kezd a magyar bajnok a BL selejtezőkörében
2018. július 11.  |  12:55
Ma délelőtt 11 órától megtartották a Bajnokok Ligája idei szezonjának sorsolását, a selejtezők párosításának kihirdetése mellett a csoportok beosztására is sor került.

A magyar bajnok Szolnoki Olaj KK az első selejtezőkör egyik legnehezebb ellenfelét kapta az olasz MIA-Red October Cantú személyében. Az első összecsapást Olaszországban rendezik szeptember 20-án, csütörtökön, a visszavágóra pedig a Tiszaligetben kerül sor szeptember 22-én, szombaton.

Amennyiben továbblép Dragan Alekszics csapata, úgy szeptember 25-én, kedden, illetve szeptember 27-én, csütörtökön a ciprusi AEK Larnaca és a belga Antwerp párharcának győztesével méri össze tudását.

Ha ezen a körön is túljut a Szolnok, akkor pedig a litván Lietkabelis lesz az ellenfele szeptember 30-án, vasárnap, valamint október 2-án, kedden.

Ebben a három selejtezőkörben kell diadalmaskodnia az Olajnak ahhoz, hogy a csoportkörbe kerüljön, ahol a német Brose Baskets Bamberg, a cseh CEZ Nymburk, a címvédő görög AEK Athén, a francia JDA Dijon, az izraeli Hapoel Jeruzsálem, a spanyol Montakit Fuenlabrada, illetve a török Eskisehir vár rá a C jelű nyolcasban.

Van egy másik magyar érdekeltség is a Bajnokok Ligájában, hiszen Perl Zoltán ezen a nyáron a spanyol Movistar Estudiantes alakulatához szerződött. A hispán gárda az első selejtezőkörben a svéd bajnok Norrköpinget kapta, továbbjutás esetén a Torun - Minszk párharc győztesével kerül össze, a harmadik selejtezőkört pedig a német Medi Bayreuth ellen kell megvívnia, amennyiben a második "kanyarból" is továbbmegy - a játéknapok természetesen ugyanazok, mint a Szolnok esetében.

Perlék csoportjában, a D jelű nyolcasban a litván Neptunas Klaipeda, a török Besiktas, a francia SIG Strasbourg, az olasz Virtus Bologna, a szlovén Petrol Olimpija, a görög Promitheas, valamint a belga Telenet Oostende lesz, amennyiben a németeken is túljutnak. 



Foto - Bugány János, fiba.basketball 



Vármegyei szövetségek