Ivosev Tamás a világ legjobb 3x3 csapatában!
10
Jul
2018
Ivosev Tamás a világ legjobb 3x3 csapatában!
2018. július 10.  |  11:29
A 3x3 világbajnokok egész sorát felvonultató Novi Sad Al-Wahda csapatában szerepel az idei World Tour és Masters versenyeken a magyar 3x3 válogatott kiválósága, Ivosev Tamás.

Túlzás nélkül a világ jelenlegi legjobb 3-3-as klubcsapatáról beszélünk, hiszen a keretből Dusan Bulut és Marko Savic négyszeres, Marko Zdero és Dejan Majstorovic pedig háromszoros világbajnok a szakágban, és két 3x3 World Tour-siker is fűződik a nevükhöz. A FIBA jelenlegi világranglistáján az első három helyen Novi Sad-játékos áll, sorrendben Majstorovic, Savic és Bulut vezetik a listát. 

 

Csirke Ferenc, a magyar férfi 3x3 válogatott szövetségi kapitánya azon a véleményen van, hogy ez minden érintett fél számára előnyös lépés.

- Már két éve hívja Ivosevet a Novi Sad, ez nagyon nagy megtiszteltetés neki, és természetesen a magyar 3x3-as válogatottnak is jó, hogy a világ legjobbjaival készülhet egyik játékosunk. A Novi Sad is jól jár, hiszen a rengeteg utazás nagyon megterhelő, szükség van arra, hogy tudjanak időnként rotálni. A FIBA hat játékost enged egy évben játszani egy csapat színeiben, így az augusztus végi Debrecen Masters-en nem lehet velünk Tamás, de természetesen továbbra is a válogatott rendelkezésére áll, és ott lesz velünk a szeptemberi Európa-bajnokságon.

 

 

A hétvégi, Oroszlányban rendezett Decathlon B33 Tour-on már pályára is lépett új csapata színeiben Ivosev, és meg is nyerték a tornát – a keretből ezúttal Bulut maradt ki.  

Vármegyei szövetségek