Két magyar U20-játékost sorolt a TOP12-be a FIBA
06
Jul
2018
Két magyar U20-játékost sorolt a TOP12-be a FIBA
2018. július 6.  |  09:05

Július 7-e és 15-e között Sopron ad otthont az U20-as női Európa-bajnokságnak, melyen a magyar válogatott Lengyelországgal, Lettországgal és Horvátországgal került egy csoportba. A mieink 7-én (18 óra) a horvátok ellen kezdenek, majd a lettek (8-a, 18 óra) és a lengyelek (9-e, 18 óra) következnek a sorban.

A FIBA hivatalos honlapja szubjektív listát közölt a torna legnagyobb reménységeiről: a 12-es rangsorba két magyar kosaras is bekerült.

Studer Ágnes az egyik kiemelt, akit a tavalyi Eb egyik legkivételesebb játékosaként említenek. Studer kapcsán hangsúlyozzák, a portugáliai tornán 7.3-es assziszt-átlaggal a viadal gólpassz-királynője lett, azóta pedig már a felnőtt válogatottban is felhívta magára a figyelmet. „Ő lesz Magyarország egyik fő fegyvere” – teszik hozzá, megjegyezve, hogy néhány kulcsjátékos kiválása esetén még inkább rá, az energikus és kiválóan passzoló játékszervezőre támaszkodhat a csapat.

Szintén ott van a sorban Kiss Virág, akit az elmúlt évek egyik legígéretesebb magyar magasembereként aposztrofálnak, s mint megjegyzik, a rövidebb visszavonulásával sok magyar szurkolót ijesztett meg néhány évvel ezelőtt. Most azonban már ismét ott van a pályán, ami nagy lökést adhat a válogatottnak, és várhatók tőle a dupla-duplák a festékben – írta a BB1.hu.


Foto - fiba.basketball 

Vármegyei szövetségek