Elkerülte a tavalyi győztest a Sopron az Euroligában
05
Jul
2018
Elkerülte a tavalyi győztest a Sopron az Euroligában
2018. július 5.  |  14:05
Csütörtökön délelőtt Münchenben rendezték a női Euroliga 2018/19-es szezonjának sorsolását. A FIBA tájékoztatása szerint 20 csapat nevezett az idényre, és az Euroliga-ezüstérmes Sopron Basket tagja azon 12 klubnak, amely biztosan főtáblás, míg Atomerőmű-TARR KSC Szekszárdnak selejteznie kell, hogy tagja legyen a 16-os mezőnynek.

A soproniak a harmadik kalapból várták a sorsolást, és a B-csoportba kerültek, ahol orosz, török, spanyol és francia ellenféllel találkoznak majd az alapszakaszban, ahol így elkerülték tavalyi döntőbeli ellenfelüket, az UMMC Jekatyerinburgot.

A-csoport: UMMC Jekatyerinburg (orosz), USK Prága (cseh), CJM Bourges Basket (francia), PF Schio (olasz), Castors Braine (belga), CCC Polkowice (lengyel), + két selejtezős csapat
B-csoport: Dynamo Kursk (orosz), Fenerbahce (török), Sopron Basket, CB Avenida (spanyol), Hatay BB (török), Flammes Carolo Basket (francia), + két selejtezős csapat

Az Atomerőmű-TARR KSC Szekszárd nem kiemeltként a francia ESBVA-LM csapatát kapta a selejtezőben, ahol oda-visszavágós rendszerben dől el a párharc. A selejtező párharcok győztesei az Euroligában, a vesztesek a konferenciájuknak megfelelő Európa Kupa sorozatban folytatják. Utóbbiba 44 klub adta be a nevezését, köztük hazánkból az UNI Győr, a VBW CEKK Cegléd és az ALUINVENT DVTK.

Továbbjutás esetén a Szekszárd az Euroliga A-csoportjába kerül majd – írta a BB1.hu.


Foto - Rébay Viktor, fiba.basketball 

Vármegyei szövetségek