Másodjára is legyőzték a szlovákokat az U20-as hölgyek
30
Jun
2018
Másodjára is legyőzték a szlovákokat az U20-as hölgyek
2018. június 30.  |  18:50
U20-as női válogatottak felkészülési mérkőzése, Székesfehérvár

Magyarország - Szlovákia 63-53 (12-10, 14-22, 21-11, 16-10)

MAGYARORSZÁG: Kányási 8, Gereben 18, Török 19/3, Czukor 9/3, Mérész 6. Csere: Szeitl 2, Jáhni 2, Varga, Radócz, Tenyér. Edző: Cziczás László

Szlovákia legjobb dobói: Kováciková 13/9, Svetliková 12, Drobná 11/3

A pénteki összecsapás sajnos nyomot hagyott a magyar válogatott két kulcsemberén, így sem Studer Ágnes, sem pedig Kiss Virág nem léphetett ma pályára a szlovákok elleni második összecsapáson. Előbbinek a bokája ment ki, utóbbinak a kézfeje sérült meg, s be is dagadt a fájó testrész. A röntgen szerencsére nem mutatott törést Kiss Virágnál, de nem tudta vállalni a játékot.

A rendkívül harcosan, elveszett labdát és helyzetet nem ismerő szlovákok ellen a két kulcsember nélkül nehezen találta a játékát a magyar csapat, az első félidő végén némi meglepetésre a vendégek vezettek hat ponttal.

A fordulás után változtatott védekezésén a magyar csapat, a zóna ellen pedig nem igazán találták a gyűrűhöz vezető utat a szlovákok, s így a magyar válogatott győzelemmel zárta felkészülési mérkőzéseinek sorát.

Cziczás László: Két kezdőnk nélkül nehezen találtuk a ritmusunkat, de aztán a védekezésváltás segített, s nyerni tudtunk a rendkívül szimpatikusan harcoló szlovákok ellen. Most kapnak a lányok két nap pihenőt, aztán utazunk Sopronba, ahol indul az Európa-bajnokság. Nagyon várjuk már a bemutatkozást, addigra Studer Ági és Kiss Virág is harcra kész lesz.​

Vármegyei szövetségek