Honosított játékosai nélkül is bravúrra készül Koszovó
25
Jun
2018
Honosított játékosai nélkül is bravúrra készül Koszovó
2018. június 25.  |  20:35
A héten két mérkőzéssel folytatja a világbajnoki selejtezőket a magyar válogatott, amely csütörtökön idegenben Koszovó, vasárnap pedig Budapesten Litvánia elleni méri össze erejét.

Csütörtöki ellenfelünk felkészülését tragédia árnyékolja be, miután a center, Gazmend Sinani autóbalesetben életét vesztette – ennek következtében a szövetség visszavonultatta a 15-ös mezszámot –, rajta kívül pedig megsérült a játékosok közül Granit Rugova, Fisnik Rugova és Altin Morina, valamint a válogatott gyúrója, Kujtim Shala is. A legutóbbi beszámolók szerint Rugova már elhagyhatta a kórházat, míg a másik három sérült ugyan még bennmaradt megfigyelés alatt, de már elmúlt az életveszély, állapotuk stabil – adta hírül a BB1.hu.

A basketbolli.com azt írja, a koszovói szövetség ezért azzal a kéréssel fordult a FIBA-hoz, hogy a magyarok és a lengyelek elleni meccsüket halasszák el. A honlap szerint azonban negatív válasz érkezett a Nemzetközi Kosárlabda Szövetségtől, ami nem engedélyezte a halasztást azzal az indokkal, hogy a versenynaptár túl szoros, nem lenne lehetőség másik időpontot találni a selejtezőkre, továbbá a tv-közvetítési és szponzorációs jogok miatt sem engedélyezhető a kérelem.

A mérkőzésre tehát így az eredetileg kijelölt időpontban, csütörtök este 20.30-kor kerül sor Pristinában az Ifjúsági és Sportközpontban, ahová a koszovói szövetség ingyenes belépést biztosít a szurkolóknak, bízva abban, hogy minél többen jelennek meg.

A sportközpontban két sportcsarnok is megtalálható, a nagyobb nyolcezer fő befogadására alkalmas, míg a kisebb létesítménybe háromezer drukker fér be – a basketbolli.com információja szerint válogatottunk az utóbbiban fog pályára lépni.

A Borozani.com azt írja, Koszovó az utolsó két csoportmeccsen nélkülözni fogja két honosított amerikai játékosát, Scott Bamforth-t és Shawn Jonest is - előbbi 21 pontot dobott Debrecenben az első meccsen, utóbbi nem lépett pályára. A cikk szerint Brad Greenberg szövetségi kapitány a honosított kosarasok hiányában többnyire a D. Berisha - F. Rugova - E. Kastrati - L. Mekaj - D. Kapiti ötöst próbálgatta az edzésen, a lap úgy tippel, ezt a kezdőt küldi pályára Greenberg.

„Telt házat várok csütörtökön, de tudjuk, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, meglepetés lenne a győzelmünk. Úgy vélem azonban, hogy ez mégsem elérhetetlen a számunkra, egy kis szerencsével sikerülhet” - nyilatkozta a csapatkapitány, Berisha.


Foto - fiba.basketball 

Vármegyei szövetségek