3x3: Mindkét csapatunk 1-1-gyel kezdte az Eb-selejtezőt
24
Jun
2018
3x3: Mindkét csapatunk 1-1-gyel kezdte az Eb-selejtezőt
2018. június 24.  |  09:20
Andorrában szerepel férfi és női 3x3 válogatottunk, a szeptemberi, bukaresti Európa-bajnokságon való részvétel a torna tétje.

 

Négy mérkőzés várt a magyarokra a szombati játéknapon, a hölgyek nyitották a sort Szerbia ellen. Déli szomszédaink szinte az egész meccsen előrébb jártak pár ponttal, 6-3 után 8-5-re is vezettek. Két perccel a vége előtt még 14-12-es hátrányban voltunk, Ruják Nóra remek triplával egyenlített. Szerencsés támadólepattanóval visszavették a vezetést a szerbek, Medgyessy büntetővel egalizált - 15-15-tel indult az utolsó perc. Bozóki centerezett szépen, átvettük a vezetést, innen azonban már nem született magyar pont, Szerbia viszont 2 büntető mellett még egy újabb kosarat szerzett, így szoros csatában, de 18-16-ra alulmaradt első mérkőzésén a női válogatott. 

 Következhettek a férfiak, akik a friss Vb-ezüstérmes Hollandia ellen kezdték a napi programot. Alaposan meglepték Ivosevék ellenfelüket, 3-0-ra, majd 5-2-re is vezettek a mieink. Csaknem féltávnál jártunk már, 6-3 volt a javunkra, időt kért Hollandia. 6-6-nál utol is értek minket, Ivosevvel azonban nehezen bírtak, kétszer is büntetőzhetett a remek kaposvári évadot futó magasember, és mindkét kísérletét pontra is váltotta (8-6). 3 perc volt hátra, egyenlítettek a hollanok, sőt Jobse közelijével a vezetést is átvették. Ivosev egalizált, majd felváltva potyogtak a kosarak - 11-11-gyel érkezett el az utolsó perc. Újfent Ivosev volt eredményes közelről, 12-11-re visszavettük a vezetést, ám a következő lababirtoklásnál szabálytalankodtunk, ami két holland büntetőt eredményezett. Mindkettő bement, több pont már nem esett a találkozón, így a férfi válogatott is szoros vereséggel indította a tornát.

Svájc ellen javíthatta mérlegét Csirke Ferenc együttese, és nem is hagytak sok kétséget Bíró Olivérék afelől, hogy melyik a jobb csapat - 2 perc játék után 6-1-es magyar vezetést mutatott az eredményjelző. Ezt 8-1-ig, majd 11-3-ig szépen növeltük, itt azonban kicsit beragadtak a fiúk, percekig nem dobtak pontot. Szerencsére csak 11-7-ig tudtak visszajönni a svájciak, Ivosev büntetőivel ismét megnyugtató, 6 pontos előnybe kerültünk. Bár talán több volt a meccsben - a 21 dobott pontot nem sikerült elérni -, de végül megérdemelten, végig vezetve győzött válogatottunk 16-12-re, így 1-1-es mérleggel zárta a nyitónapot. 

Egy női meccs volt mág hátra, Észtországgal meccseltek Medgyessy Dóráék. Jól kezdtek a lányok, 3-1-re vezettek, 5-nél azonban utolérték őket az észtek. 7-5-re ismét elléptünk, a 6-1-es faultarány viszont aggaszó volt, tekintve, hogy féltávnál sem járt még a mérkőzés. Medgyessy remeklésének hála 9-6-ra vezettünk, majd az észtek több büntetőt is elhibáztak - 10-8-ról indult az utolsó 3 perc. Két újabb kihagyott északi szabaddobást Medgyessy triplával büntetett, innen pedig már nem volt visszaút Észtországnak - 16-12-es magyar győzelem született, a hölgyek is kiköszörülték tehát az első fordulóban esett csorbát.

 

Folytatás vasárnap 11:50-kor és 12:30-kor, a képlet pedig viszonylag egyszerű: a nőknek Lettországot, a férfiaknak pedig Ukrajnát kell legyőzniük ahhoz, hogy kijussanak a szeptemberi Eb-re - vereség esetén sajnos elúszik a továbbjutás.

 

A második játéknap eseményei az alábbi linken követhetőek:

 

https://www.youtube.com/watch?v=zHl1ho_Il1c    

  

 

 



Vármegyei szövetségek