Jó meccset játszottak Németországban az U20-as fiúk
22
Jun
2018
Jó meccset játszottak Németországban az U20-as fiúk
2018. június 22.  |  20:50
U20-as fiú válogatottak felkészülési mérkőzése, Berlin, Németország
Németország - Magyarország 76-68 (17-21, 27-22, 17-11, 15-14)

Legjobb dobók: Durázi 10, Németh 10/6, Krnjajski 8. 

A macedóniai felkészülési mérkőzések után egy szintet lépett a válogatott, ugyanis az A-divíziós Németország ellen lépett pályára Berlin mellett. Plézer Gábor, a küldöttség vezetője elmondta, egészen kiváló körülmények között készülhetnek a szófiai Eb-re.

- Tuladjonképpen nem is Berlinben vagyunk, hanem a német olimpiai központban, olyan ez nekik, mint a magyar sportnak a tatai edzőtábor. Elsőosztályú ellátást kapunk, igazán megtisztelő, hogy itt szerepelhetünk.

A mérkőzést a magyar csapat kezdte jobban, immáron ott volt a gárdával az eddig bajnoki döntő miatt hiányzó Durázi Krisztofer és Kucsora Csaba is. A magas szerkezetű németek az A-csoportban megszokott agresszív stílust játszották, ám a mieink felvették velük a versenyt. Plézer Gábor tájékoztatása szerint a különösen a tranzíciós játékban kiemelkedő ellenfél a félidőben még csak egyetlen ponttal vezetett, a meccs kulcsa a harmadik negyed volt, ekkor elsősorban támadásban esett vissza a magyarok teljesítménye. A nyolcpontos vereség remek eredmény az erősebb rivális otthonában. Holnap délután ismét összecsap a két gárda.

Pór Péter: Nagyon örülök neki, hogy harcosságban, keménységben is fel tudtuk venni a versenyt a németekkel. A múltheti macedóniai meccsekhez képest előbbre tudtunk lépni védekezésben és támadásban is, ez most a legfontosabb számunkra.​

Vármegyei szövetségek