Nincs (még) szűkített keret a vb-selejtezőkre
22
Jun
2018
Nincs (még) szűkített keret a vb-selejtezőkre
2018. június 22.  |  10:55
Ma délelőtt sajtónyilvános edzést tartott a magyar férfi kosárlabda válogatott Kecskeméten, ahol a tréning és az interjúk mellett természetesen a legfontosabb kérdés az volt, milyen felállásban lép majd pályára a magyar együttes a június 28-ai, Koszovó elleni, valamint a július 1-jei, Litvánia elleni világbajnoki selejtezőkre.

A korábban nyilvánosságra hozott bő keretből annyi biztos, hogy Hanga Ádám és Váradi Benedek nem játszhatnak sérüléseik miatt, Golomán György és Pongó Marcell sem lesznek ott a csapatban, ám mivel a többiek közül sem mindenki egészséges, nem lehet tudni, hogy ki lesz bevethető állapotban, így bővebb kerettel dolgozik Sztojan Ivkovics alakulata, amelyhez holnap csatlakozik Allen Rosco is - nem dőlt még el, hogy kik utaznak Koszovóba.

A 16 fős keret:

Perl Zoltán, Govens Darrin, Tóth Norbert, Vojvoda Dávid, Kovács Péter, Eilingsfeld János, Ruják András, Wittmann Krisztián, Ferencz Csaba, Allen Rosco, Keller Ákos, Karahodzic Kemal, Molnár Márton, Horti Bálint, Benke Szilárd, Filipovity Marko.

Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány: - A keret szűkítése közvetlenül a meccs előtt fog megtörténni. Nem hiszem, hogy nagy meglepetések lesznek, vannak kisebb-nagyobb gondok, sérülések, de mindig a pozitívumokra koncentrálunk. Koszovó nem ajándékba kapta az indulás lehetőségét, megverték a macedónokat és az észteket, selejtezőből jutottak ide. Próbálunk a következő körbe kerülni, mert még nem fordult elő olyan korábban, hogy a magyar kosárlabda két egymást követő ciklusban is az európai elitbe tartozzon. Annyival nehezebb a helyzetünk, mint az Európa-bajnokságon, hogy 12-en jutnak tovább, nem 16-an. Mindent megteszünk azért, hogy újra a legjobb európai csapatok között legyünk. Ez nagyon fontos, a továbbjutás hatalmas dolog lenne.


Foto - fiba.basketball 



Vármegyei szövetségek