Spanyolországban az U20-as női válogatott
22
Jun
2018
Spanyolországban az U20-as női válogatott
2018. június 22.  |  00:15
Tizenhárom órás utazás után érkezett meg a magyar U20-as lány válogatott a spanyolországi Ferrol városába. Az Atlanti-óceán partján lévő kikötővárosra sok mindent lehet mondani, de a pezsgő szót aligha szokták rá használni. Békés, nyugodt hely, mondhatni ideális egy Európa-bajnokságra készülő csapat számára.

A házigazda spanyolok rangos kis tornát szerveztek, a szép jövő előtt álló szerbeket, a remek szerkezetű hollandokat, valamint az U20-as Eb házigazdáját, Magyarországot hívták meg.

Mind a négy együttes ugyanabban a szállodában lakik, így már érkezéskor barátságosan méregették egymást: ki kivel érkezett, itt vannak-e a kulcsemberek. A talán leginkább sötét lónak számító hollandokon túl mind a szerb, mind a spanyol válogatott erős kerettel jött, előbbiek mindig nagyon erősek, utóbbiak szinte egy az egyben a tavalyi U18-as csapatukkal indulnak a soproni kontinenstornán, így a ferroli tornán is.

Cziczás László viszont nem éppen ideális keretet vezényelhet a következő napokban, ugyanis Gereben és Mérész érettségi miatt nem tarthatott társaival, s a normális esetben alighanem kezdőcsapatban helyet kapó sérült trió, Juhász, Lelik és Pusztai eleve nincs is a gárdával.

Ennek ellenére cseppet sem tűnik a társaság viharvertnek, sőt, inkább harcosabbak a lányok, hiszen most mindenki megmutathatja: lehet rá számítani a nehéz helyzetekben is.

A magyarok este 20.30-ra kaptak edzésidőt, ezt maximálisan ki is használták. A Czizcás László - Földi Attila - Rónaszéki Szilvia edzőtrió pontosságot, fegyelmezettséget és gyorsaságot kért a lányoktól, amire szükség is lesz a holnapi első ellenfél, a mindig kemény szerbek ellen.

Vármegyei szövetségek