Ezúttal hosszabbítás után győzött U20-as férfi válogatottunk
16
Jun
2018
Ezúttal hosszabbítás után győzött U20-as férfi válogatottunk
2018. június 16.  |  21:55
U20-as fiú válogatottak barátságos mérkőzése, Szkopje (Macedónia)
Macedónia - Magyarország 80-82 (20-10, 15-20, 24-17, 15-27, 6-8)

Legjobb dobók: Fazekas Csaba 29/15, Filipovic 11, Krnjajski 11, Kerpel-Fronius 9.

Második mérkőzését hosszabbítás után nyerte meg a magyar csapat Macedóniában. Pedig sokáig úgy tűnt, a házigazda vissza tud vágni a tegnapi vereségért, végül hatalmas hajrát kivágva győzni tudtak a mieink.

Pedig ezúttal nem úgy indult a mérkőzés, hogy Pór Péter csapata örülhet a végén. A macedónok fűtve a visszavágás vágyától, még keményebben játszottak, s nyomás alatt tartották a magyarokat. A 20-10-es első negyedben bizony messze nem volt olyan jó a vendégek védekezése, mint előző nap, ezen némileg sikerült változtatni a folytatásban, s felzárkóztak Fazekasék a nagyszünetig (35-30).

A fordulás után ismét a macedónok tudtak sebességet váltani, de az már látszott, hogy egyre keményebb a magyarok védekezése, csakhát a borzalmas büntetőzés miatt nem igazán tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz a mieink. A záró negyed előtt 12 ponttal Macedónia vezetett, ám az utolsó negyedre minden összeállt vendégoldalon. Jöttek a pontok, működött a védelem, s a remek napot kifogó Fazekas Csaba vezetésével előbb utolérte, majd a hosszabbításban le is győzte ellenfelét Magyarország.

A magyarok gépe vasárnap délután érkezik Budapestre, a következő meccsek Németországban várnak a gárdára.

Pór Péter: A tegnapi meccsen jól játszók közül Németh és Bordács kapott ezúttal pihenőt, nagy dolognak tartom, hogy nélkülük is nagyot küzdöttek a fiúk, s a nagy nyomás ellenére is győzni tudtak. Nagy hátrányból álttunk föl, le a kalappal a csapat előtt.

Vármegyei szövetségek