Másodjára is legyőztük Szlovéniát
16
Jun
2018
Másodjára is legyőztük Szlovéniát
2018. június 16.  |  18:00
U20-as női válogatottak elkészülési mérkőzése, Szlovénia
Szlovénia - Magyarország 51-75 (16-16, 14-19, 11-22, 10-18)

Magyarország: Studer 6, Czukor 13/3, Gereben 13, Török 9, Mérész 8. Csere: Kiss V. 13, Kányási, Radócz 4, Varga, Szeitl 2, Tenyér 3, Jahni 2. Szövetségi edző: Cziczás László.

Második mérkőzését is megnyerte a Szlovéniában túrázó magyar U20-as női válogatott. A soproni Eb-re készülő csapat ismét a korosztályban tavaly Eb-ezüstöt szerző házigazdát verte, a második félidőben imponáló magabiztossággal.

A szlovénok jobban kezdték a mérkőzést, aligha akartak újabb vereséget szenvedni otthon már rögtön a felkészülés elején. Ám a Czukor Dalma, Kiss Virág és Gereben Lívia által vezérelt magyar válogatott ellen a lendület kizárólag egy negyedig volt elegendő. Az első tíz perc döntetlenje (16-16) után ritmust váltottak a mieink, s fokozatosan felőrölték ellenfelüket. Kiss Virág ipari mennyiségben kapkodta a lepattanókat, Gereben és Czukor alig tudott hibázni mezőnyből, s az egyre inkább lendületbe jövő magyarok gyakorlatilag állva hagyták a szlovénokat a második félidőben, 40 dobott pontjukra csak 21-gyel tudott válaszolni az ellenfél.

A folytatásban a magyar válogatott visszatér a székesfehérvári edzőtáborba, majd jövőhét csütörtökön utaznak Spanyolországba, ahol egy nagyon erős tornán vesznek részt.

Cziczás László: - Ma egy agresszívebb szlovén válogatottal találkoztunk, érezhető volt vendéglátóinkon, hogy nagyon szeretnének visszavágni a tegnapi vereségért. A meccs remekül szolgálta a felkészülésünket, különösen annak örülök, hogy a harmadik negyedben, amikor lényegében megnyertük a mérkőzést, a lányok ráéreztek arra a játékstílusra, harcmodorra, amit szeretnénk tőlük viszontlátni az Európa-bajnokságon. 

Vármegyei szövetségek