17 ponttal győzött U20-as férfi válogatottunk
15
Jun
2018
17 ponttal győzött U20-as férfi válogatottunk
2018. június 15.  |  21:55
Tíz napja készül együtt az U20-as fiú válogatott Székesfehérváron, a sok edzés után alighanem a csapat minden tagja örömmel vette, hogy végre játék közben is tesztelhették tudásukat.

A felettébb esős Szkopjéban indult a szófiai Európa-bajnokságra felkészítő meccsek sorozata Pór Péter csapatának, a házigazdával vívnak két összecsapást Némethék.

Szépszámú közönség fogadta a csapatokat, a meccshangulat szerencsére a magyarokat pörgette fel jobban. A macedónok a szokásos délszláv stílusban kosárlabdáztak, kemény, agresszív védekezéssel próbálták felőrölni a magyar csapat ellenállását. Azonban ez nem sikerült nekik, mivel a mieink felvették a kesztyűt, s a félidőre 19 pontos előnyre tettek szert. A játék képe a fordulás után sem változott, bár a házigazda többször is felzárkózott tíz pont környékére, Bordácsék nagyot harcoltak, s végül magabiztos győzelmet arattak Macedóniában. A két csapat szombaton újra összecsap egymással.

Pór Péter: - Agresszív, kemény ellenféllel találkoztunk, örülök, hogy fölvettük a kesztyűt. Amit eddig gyakoroltunk az elmúlt tíz napban, abból sok dolgot láttam viszont a pályán. Fontos, hogy láttuk a srácokat játszani, tudjuk, miben kell javítanunk. Örülök annak, hogy küzdöttünk, harcoltunk, s úgy is tudtunk győzni idegen környezetben, hogy meg kellett szenvednünk a győzelemért. Holnap azoknak adok több lehetőséget, akiknek ma kevesebb játékperc jutott.

Macedónia - Magyarország 50-67 (16-19, 6-22, 18-12, 13-14)
Skopje, 200 néző

Legjobb dobó: Bordács 10, Németh 9, Pápai, ill. Filipovic 8-8.

Vármegyei szövetségek