Kitűnő kísérleti kezdeményezés
14
Jun
2018
Kitűnő kísérleti kezdeményezés
2018. június 14.  |  22:25
Kísérleti jelleggel rendeztek 3x3-as viadalt Miskolcon, az egyetem szabadtéri, rekortán kosárlabda pályáin. A kísérlet remekül sikerült.

Amint arról Bene Szilárd, a B-A-Z megyei szövetség ügyvezetője lapunkat tájékoztatta, bár tartottak tőle, hogy milyen lesz a fogadtatás, szép számú csapat - összesen 36 - nevezett a különböző kategóriákban. Örömteli, hogy a Lions B-A-Z megyei 3x3-as viadalon jó néhány utánpótlás korú kosaras alkotta csapat is nevezett, fiú, s lány egyaránt. A Diósgyőr kerekesszkes kosarasai is tartottak bemutatót. A rendezvény összesen közel 150 sportolót mozgatott meg, ami a szervezők szerint - így elsőre - elég szép eredmény. A viadalt záró eredményhirdetésnél sokan már arról érdeklődtek, lesz-e folytatás, mikor kerül sor a következő hasonló rendezvényre - szívesen mennének máskor is.

Nos, a megyei szövetség ügyvezetője érdekes tervet osztott meg honlapunkkal: mint mondta, szeretné, ha nyáron még egy hasonló rendezényre kerülne sor az egyetemen, és a hőséget elkerülendő, egy késő délután kezdődő és szinte éjszakába nyúló 3x3-as verseny megrendezésének gondolata kezdett körvonalazódni fejében. Nyáron a más városokbók érkezőknek az egyetemi kollégiumokban szállást is tudnak biztosítani.

A kosárlabda hagyományos, termi, 5-5 elleni változata kapcsán Bene Szilárd elmondta, a korábbi megyei sportvezető és mérkőzésellenőr, Szaniszló Sándor emlékére egy tornát szervez a megyei szövetség, amelyen a tervek szerint a MEAFC NB I B-s férfi, valamint a Diósgyőr élvonalbeli női együttese is részt venne.

Vármegyei szövetségek