Theodoreán Alexandra nyerte a 3x3 vb ügyességi számát
11
Jun
2018
Theodoreán Alexandra nyerte a 3x3 vb ügyességi számát
2018. június 11.  |  19:25
A manilai 3x3 világbajnokságon ma megrendezték a Skills Challenge döntőjét. A hölgyeknek ügyességi vetélkedőjében egy pályát kell teljesíteni: oldalról egy középtávoli tempóval kell indítani egészen addig, amíg be nem talál illető a gyűrűbe. Sikeres kísérlet esetén jöhet az egylabdás szlalompálya, a sikeres passz, majd a kétlabdás szlalompálya oda-vissza, újabb sikeres passz, az egylabdás szlalompálya, illetve a végén egy sikeres ziccer.

A selejtezőkben 45 másodperces időlimit volt, és az első két nap rendezték őket: minden országból egy-egy versenyző nevezhetett, végül 16 fő nevezett, ahonnan a négy legjobb időt produkáló hölgy került az elődöntőbe. A 2016-os kínai vb-n ezt a számot megnyerő Theodoreán Alexandra indult a magyar csapatból, aki az első napon a harmadik legjobb időt teljesítette (26.05 másodperc) az űridőt repesztő, francia Marie-Eve Paget (20.41) és a svájci Nancy Fora (25.86) mögött, a kazah Zalina Kuzarovát (26.20) megelőzve. Mivel a második napon senki nem hozott ennél a négy hölgynél jobb időt, így ők négyen kerültek be a mai helyosztókra.

Theodoreán az elődöntőben a svájci lányt verte meg, a Paget pedig Kuzarovát - igaz, utóbbi a bronzéremmel vígasztalódott ezt követően. A finálé aztán nagyon simán alakult, miután a francia lánynak komoly problémái voltak az első dobással, nem nagyon tudott betalálni a sarokból, és Theodoreán már visszafelé szlalomozott a két labdával, mire Paget egyáltalán nekiindulhatott az első szlalomnak, még egy labdával. Az Atomerőmű KSC Szekszárd és a magyar válogatott játékosa végül könnyedén győzött, így a Skills Challenge történetének első játékosa lett, aki kétszeres győztesnek mondhatja magát.

A döntő:

https://www.youtube.com/watch?v=5mKuSsXRaEo


Foto - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek