NB II: Az Újpest lett a második
11
Jun
2018
NB II: Az Újpest lett a második
2018. június 11.  |  07:45
Ellentmondást nem tűrő első negyedének köszönhetően az Újpest nyerte az ezüstérmeért zajló csatát a fáradtan kezdő, de ezúttal is nagyot küzdő Szent Pál Akadémia ellen az NB II négyes döntőjének záró napján. A második meccsen szinte már-már a régi Honvéd-MAFC örökrangadók hangulatát idéző találkozón hosszabbítás után őrizte meg veretlenségét a négyes döntőben a Honvéd U23-a együttese a MAFC Martos ellen.


SZPA-Cserpes Trudi - Újpest MT 65-90

Úgy tűnt, a bajnokság második helyéért zajló összecsapásra a Szent Pál Akadémia együtteséből jóval többet kivett az előző napi Honvéd U23 elleni ütközet, mint az újpestiekből a MAFC Martos legyőzése. Az újpestiek a 35-16-ra megnyert első negyed, valamint elsősorban Dejan Mladenovics (21/18 pont, 3 lepattanó, 5 gólpassz) és Surmann Péter (20/6 pont, 7-7 lepattanó és gólpassz, 5 szerzett, 3 eladott labda) révén végig vezetve biztosan verték a meglehetősen fáradtan kezdő SZPA csapatát. A második 10 percben Kéri Tamás (16/6 pont, 7 lepattanó, 3 szerzett labda, 5 gólpassz) és Fodor Bálint jóvoltából kiegyenlítetté tette a játékot a Szent Pál Akadémia. Az első félidőben óriási volt a különbség a tripladobások hatékonysága között, az SZPA játékosai (1/7) 14,28%-os, az Újpestéi pedig (9/17) 53%-os pontossággal dobtak távolról.

Szünet után tovább "nyílt az olló", a harmadik negyed közpén Nagy Róbert (14/9 pomt, 7 lepattanó, 8 gólpassz) találatainak köszönhetően 29 ponttal vezetett az Újpest. A szakasz hajrájában Oláh Krisztián (12/12 pont) remek sorozatával, 4 triplájával 20-on belülre került a Szent Pál Akadémia, ám a záró etapot Carlos Rodriguez (15 pont, 10 lepattanó) vezérletével 9-0-lal kezdve eldöntötte a meccset a maga javára az Újpest.

Statiszika: http://netcasting.webpont.com/?hun3_ply_13


Budapesti Honvéd U23 - MAFC Martos 79-77 hosszabbítás után

A négyes döntőt már e meccs eredményétől függetlenül megnyerő Honvédban ezúttal több lehetőséget kaptak a négyes döntő során eddig kevesebbet szereplő játékosok, a Martosnál pedig az egyik kulcsember, Mindler István nem állt Strausz György rendelkezésére. A kiegyenlített első etapot követően azért a fáradtság is érződött a két csapat játékosain, a második negyed első felét 2-2-re adták a felek. A félidő hajrájában már 6 ponttal is vezetett az ex-honvédos Kwame Robert (24/3 pont, 4 lepattanó, 7 eladott labda, 6 gólpassz), Bartus Gergely (11/3 pont, 3 gólpassz) és Fekete-Nagy Ádám (10 pont, 8 lepattanó) eredményességére építő, s Győr Tamás (2pont, 15 lepattanó) hathatós közreműködése révén a pattanózást 57-48-ra nyerő Martos, amely a szünetben 3 ponttal járt az NB II új bajnoka előtt.

Térfélcsere után az egyik "friss erő", Szentirmai Ákos (17 pont, 8 lepattanó, 3 blokk) találatai révén gyorsan a maga javára fordította az állást a Honvéd, de ezt követően is szoros volt a meccs, az utolsó etapnak döntetlenről vágtak neki a felek. A záró szakaszban úgy tűnt, "behúzza" a harmadik meccset is a Honvéd, amely elsősorban Tichov Dominik (12 pont, 3 gólpassz) és Bea Bence (10 pont, 3 lepattanó) jóvoltából 7 ponttal vezetett a negyedik negyed közepén. A Martos azonban nem adta fel, ellenfele után eredt, s Csernák Ádám (9/3 pont - 12 mezőnykísérlet -, 6 lepttanó, 4 eladott labda) triplájával a rendes játékidő végén hosszabbításra mentette a meccset. A "túlóra" közepén 4 ponttal ugyan ellépett az újfent Szentirmai vezette Honvéd, ám Kwame révén egalizált a Martos, majd izgalmas végjátékban a Honvéd kerekedett felül, amely minden mérkőzését 2 ponttal nyerve diadalmaskodott az NB II fináléjában.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun3_ply_14


Foto - Újpest-MT Kosárlabda Klub facebook 

Vármegyei szövetségek