3x3 vb: Kína lesz a mieink negyeddöntős ellenfele
10
Jun
2018
3x3 vb: Kína lesz a mieink negyeddöntős ellenfele
2018. június 10.  |  17:30
Mint arról beszámoltunk már, a Károlyi Andrea vezette magyar női 3x3 válogatott továbbjutott csoportjából a manilai 3x3 világbajnokságon, a legjobb nyolc közé került - az első napi meccsekről ezen a linken, Németország legyőzéséről ezen a linken, a Fülöp-szigetek elleni találkozóról pedig ezen a linken számoltunk be részletesen. A mieink Spanyolország mögött a csoport második helyén léptek tovább.

Már megvan a mieink negyeddöntős ellenfele, amely nem más, mint az első helyen rangsorolt Kína, amely a B-jelű ötöst hibátlan mérleggel, az első helyen abszolválta. Egy nagyon sima meccsük volt a távol-keletieknek, Argentínát 22-4-re intézték el, Kazahsztán kettő (15-13) és Svájc egyetlen pontos (21-20) legyőzése mellett azonban az igazán mértékadó eredményt legelső mérkőzésükön érték el, amikor a franciákat múlták felül (16-14), így végeztek négy meccsből négy sikerrel.

Az A és a C csoport még játszik a holnapi nap folyamán - egyelőre nincs túl sok meglepetés, hiszen előbbi ötösből a csehek és az olaszok, utóbbiból pedig az oroszok és az amerikaiak állnak továbbjutásra 2-2 mérkőzés után. Ennek megfelelően a negyeddöntők teljes programja még nem ismert, az azonban igen, hogy a magyar válogatott június 12-én, tehát kedden, magyar idő szerint reggel 09:40-től játszik majd Kínával az elődöntőbe jutásért.


Foto - fiba.basketball 

Vármegyei szövetségek