3x3 Vb: Továbbjutottak a csoportból a lányok!
10
Jun
2018
3x3 Vb: Továbbjutottak a csoportból a lányok!
2018. június 10.  |  13:25
A magyaroknak 14 dobott pont és győzelem kellett a továbbjutáshoz, mivel a spanyolok két ponttal kikaptak a hollandoktól. Hazai duplával indult a találkozó, erre Medgyessy válaszolt másfél perc elteltével. Érezhető volt a nagy tét, honfitársaink a továbbjutásért, a filippínók a becsületgyőzelem megszerzéséért játszottak. 3-3 után Ruják dobott ballal ziccert, majd Medgyessy újfent villant. Innen egy duplával és egy büntetővel 7-5-re átvették a vezetést a hazaiak, a közönség mellett a játékvezetők is inkább a Fülöp-szigeteknek kedveztek. Sok hibával játszottak a magyarok, féltávnál 9-6 állt az eredményjelzőn. A játékvezetők továbbra sem voltak a helyzet magaslatán, egyikük szabálytalanságot fújt Thoedoreán betörésénél, majd a hazaiaknak adták mégis a labdát.

10-6-nál Medgyessy büntetőzhetett négyszer is, hármat a helyére is küldött. 11-9-nél Bozóki is a vonalhoz állhatott, mindkettőt bedobta, egyenlítettünk. A filippínók bár lelkesen küzdöttek, nagyon sok szabálytalanságot vétettek, ezért 10 fault után 2 dobás + labda járt a mieinknek. Theodoreán szép ziccerével 14-11-re elléptünk, 3 percen belül jártunk már ekkor.

Bozóki két szép leválásával 16-12 lett, 1 perc volt már mindössze a továbbjutásig. A szükséges dobott pont meglett, már „csak” nyerni kellett.

Ezt végül 18-15–re meg is tették lányaink, így továbbléptek a manilai Vb egyenes kieséses szakaszába!

Szép volt, lányok!  

Vármegyei szövetségek