3X3 Vb: Egy győzelem, egy vereség a hölgyek mérlege
08
Jun
2018
3X3 Vb: Egy győzelem, egy vereség a hölgyek mérlege
2018. június 8.  |  12:44
A magyar lányok helyi idő szerint 16:20-kor kezdték a tornát, az ellenfél Hollandia volt. 

A mérkőzés elején Bozóki Bettina tarthatatlan volt, szép leválások után, valamint középtávolról is eredményes volt a center. Féltáv környékén Medgyessy Dóra is beszállt a pontgyártásba, de Theodoreán Alexandra is betalált kintről. 15-7-re is vezettünk, de három távolival 16-13-ig zárkóztak a hollandok. Ez azonban nem zavarta meg csapatunkat, Bozóki két sikeres büntetőjével 18-14-re léptünk el, végül Ruják és Medgyessy kosaraival 20-14-es győzelmet arattak a lányok, gyakorlatilag végig vezetve. 

A mérkőzés felvétele az alábbi linken tekinthető meg: 

https://www.youtube.com/watch?v=XOutpZ0xXeA

 

 A második összecsapásra 17:40-kor került sor (magyar idő szerint 11:40), a spanyol válogatott ellen. Némi pikantériát adott a találkozónak, hogy az egyik játékvezető holland volt. Lassan kezdtek a csapatok, néhány ponttal rendre előrébb tartottak a hispánok. A védekezés dominált elsősorban, sok volt a kihagyott dobás. Medgyessy kettesével 14-13-ra még átvették a vezetést honfitársaink, Palomeras azonban a következő támadásból szintén duplával válaszolt. Innen sajnos a spanyolok már kézben tartották a mérkőzést, és 19-14-es győzelmet arattak.

A mérkőzés felvétele az alábbi linken tekinthető meg: 

https://www.youtube.com/watch?v=iP6fPwDnUH0   

A D csoport többi mérkőzésén a hollandok 21-11-re verték a Fülöp-szigeteket, a spanyolok 18-12-re a németeket. Volt még egy Németország - Fülöp-szigetek meccs is, ezt nehezen húzták be a németek, 12-10-re. Holnap szünnap van csapatunknak, vasárnap mérkőznek a Németország - Fülöp-szigetek duóval.    

Károlyi Andrea együttese tehát 1-1-es mérleggel kezdte a Vb-t, csakúgy mint egy évvel korábban - akkor egészen a döntőig meneteltek a hölgyek...

 

 

 

Fotó: fiba.basketball 





Vármegyei szövetségek