Az MKOSZ közleménye
01
Jun
2018
Az MKOSZ közleménye
2018. június 1.  |  15:05
Az Alba Fehérvár – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mérkőzésen történt rendbontás kapcsán a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége az alábbi közleményt adja ki.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a leghatározottabban elítél minden rasszista, másik felet emberi méltóságában sértő szurkolói megnyilvánulást.

Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a sportág az elmúlt időszakban nagyon sokat tett azért, hogy a lelátóról száműzze a trágárságot, a másik méltóságát nem tisztelő szurkolói megnyilvánulásokat. A klubokkal közös erőfeszítéseinknek köszönhetően a kosárlabdázás nem is erről ismert, hanem a kiváló hangulatú mérkőzésekről, a hazai és a nemzetközi porondon elért sikerekről. Azok, akik ezt a pozitív folyamatot a jövőben veszélyeztetik, számíthatnak az MKOSZ teljes szigorára.

Az említett mérkőzésen történtekkel kapcsolatban fegyelmi eljárás indult a szombathelyi szurkolók rendbontásának, valamint a székesfehérvári kosárlabdázó játékból történő kizárásának ügyében.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége az idei szezonban tapasztaltak alapján a 2018/2019-es bajnoki évadra radikálisan meg kívánja emelni a sport és a fair play szellemével összeegyeztethetetlen megnyilvánulások büntetési tételeit. Mindezt azért teszi a Szövetség, hogy a mérkőzéseket a kosárlabda sportághoz méltó, jó hangulatban, de a résztvevőket nem megbotránkoztató, másokban félelmet nem keltő körülmények között lehessen megrendezni.

Budapest, 2018. június 1.  

Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége

Vármegyei szövetségek