27
May
2018
2017/2018 - Dombóvári KS–Zsíros Akadémia Kőbánya 78-60
2018. május 27.  |  11:06
Kőbánya még aludt az első negyed első 2 és fél percében és ezt kihasználta a Dombóvár. 10-2-es lerohanással kezdtek. Ekkor Tápai Zsolt időt kért és felébresztette játékosait akik ezután egy 2+1-es akcióval folytatták a mérkőzést. 1 perc alatt felzákóztak 1 pontra, amire Reizinger Attilának reagálnia kellett, így időt kért. Az időkérést követően el tudtak lépni a sárga mezesektől (27-17). A vendégek második ötösének sikerült közelebb férkőznie a hazai csapathoz (37-33). A második félidőt jobban kezdte a Dombóvár. 11 pontos különbséggel kezdtek neki az utolsó negyednek. Tápai Zsolt csapata elfáradt a meccs végére, kimaradtak a dobásaik. Magabiztos győzelemmel a Dombóvár csapata szerezte meg a 7. helyet.

Edzői nyilatkozatok:

Reizinger Attila: "Először is gratulálok a dombóvári győzelemhez, úgy gondolom kicsit rászolgáltunk, hogy ezt a mérkőzést megnyerjük. Másodsorban nagyon szépen köszönjük a soproniaknak a rendezést, színvonalas tornán vettünk részt, úgy gondolom, hogy nagyon jól érezte magát mindenki. Harmadszor pedig köszönjük a szukolóknak, hogy eljöttek és viszont látták fiaikat. Nagyon szépen köszönünk mindent."

Tápai Zsolt: "Az év elején kitűzött célunkat teljesítettük, bejutottunk a döntőbe, itt már nagyon kijött rajtunk a fáradtság. Nagyon büszke vagyok a srácaimra, mert soha nem adják fel és imádnak kosarazni. Köszönjük szépen a szülői gárdánknak, hogy bárhol is játszottunk, ők mindig hazai pályát varázsoltak a gyerekeknek. Nekünk ez a csapat az ország legjobbja."

 

Vármegyei szövetségek