Nagyon elvertük a cseheket a visszavágón
25
May
2018
Nagyon elvertük a cseheket a visszavágón
2018. május 25.  |  18:40
Második mérkőzését játszotta Csehországban a magyar válogatott. A szakmai stáb nem titkoltan arra használta ezt a két mérkőzést, hogy a fiataloknak lehetőséget adjon.

Sokkal jobban kezdte a mérkőzést Székely Norbert csapata, mint csütörtökön. A "kísérleti csapat" jobban elhitte, hogy lehet esélye a több kulcsjátékost is keretben tartó csehek ellen.

Barnai és Weninger kosarainak köszönhetően sokáig vezettünk is. A hazai feltámadás után pedig időkéréssel törtük meg a csehek lendületét. Az első tíz perc végén 16-15 volt a csúcsszuper Královka kosárcsarnok eredményjelzőjén.

A második negyedben, kétperces gólcsend után, Hegedűs-Őri büntetőivel vette át ismét a vezetést a magyar válogatott, amelyiket mintha kicseréltek volna a tegnapi döcögős játék után. Hegedűs-Őri újabb kosara után Stefan Svitek időt is kért, hiszen csapata négy perc alatt egyetlen pontot sem szerzett. Az időkérés nem hozott változást, a negyed 8. percében 4-0 volt az állás a javunkra. Ezt követően indult be a pontgyártás, amiből rosszul jöttünk ki. 25-23-al mentek nagyszünetre a csapatok.

Kapkodó cseh támadásokkal és fontos magyar kosarakkal folytatódott a mérkőzés, két perc alatt visszaszereztük a vezetést. Dubei triplájával már 30-25-re vezettünk, a cseheket ismét 5 perces gólcsendre kényszerítve. A magyar válogatott továbbra is jól játszott, határozott védekezésének ellenszerét nem találták a csehek. Labdaszerzések, kiosztott blokkok, és nagyon magabiztos, 38-29-es vezetés a harmadik negyed végén.

Simon triplájával kezdődött az utolsó rész. Sok volt a hiba mindkét oldalon, de a magyar válogatott akarati tényezőkben toronymagasan ellenfele fölé nőtt. A csapat nem ismert elveszett labdát, mindkét palánk alatt szedtük a lepattanót, a hazaiak képtelenek voltak kosarat dobni.

A magyar válogatott fölényes győzelme teljesen megérdemelt, a tegnapi gyengébb teljesítmény után több fiatal játékos is megmutatta, hogy lehet rá számítani az Eb-selejtezőkön, és akár a kontinenstornán is – írta a BB1.hu.

Székely Norbert, Magyarország szövetségi kapitánya: Ma újra edzőnek érezhettük magunkat a kispadon. A csapat remek hozzáállással játszott, megérdemelten nyertünk.

Stefan Svitek, Csehország szövetségi kapitánya: Ma délután a magyarok jobban kosárlabdáztak, mint mi. Agresszívek voltak. A védekezésünkkel nem volt különösebb baj, de támadásban voltak gondok.


Csehország - Magyarország 34-54 (16-15, 9-8, 4-15, 5-16)

Felkészülési mérkőzés Královka sportcsarnok, 150 néző  V: Vávrova, Kucirek, Záruba

Magyarország: Horváth -, Simon 5/3, Weninger 7/3, Bálint -, Barnai 12. Cserék: Licskai 4, Dubei 3/3, Nagy D. 7/3, Szabó -, Hegedűs-Őri 9, Bach -, Határ 7.

Vármegyei szövetségek