Kikapott Csehországban a női válogatott
24
May
2018
Kikapott Csehországban a női válogatott
2018. május 24.  |  21:15
A magyar női válogatott valóságos időutazáson vett részt a Roudnice nad Labemben megrendezett felkészülési mérkőzésen. A házigazda csehek a kosárlabda népszerűsítése miatt hozták "vidékre" a találkozót, de a helyi csapat csarnoka, a szervezők figyelmessége mellett is, egyszerűen méltatlan volt.

Székely Norbert Raksányi Krisztinát, Aho Ninát és Katona Szidóniát nélkülözte sérülés miatt, a bővebb keretből nem tartott a csapattal Studer Ágnes, Gereben Lívia, Kiss Virág, Krivacevic Tijana, Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Varga Zsófia, és a honosított Cyesha Goree sem. A magyar válogatott kapitánya nem titkoltan kísérletezésre használja a két a csehországi mérkőzést.

Stefan Svitek csapata kezdte jobban a találkozót, 5-0-ra, 7-2-re és 9-4-re is vezetett. A magyar válogatott 13-8-nál kért időt, öt perc volt hátra ekkor az első negyedből. A játék képén azonban nem sikerült változtatni, a házigazdák az első etap végére közé rakták a tizet. 28-18.

A második negyedben is pontatlanul, sok hibával játszottunk, és ezt lelkesedéssel sem tudtuk ellensúlyozni. Folyamatosan nyílt az olló a két csapat között. Összesen hat pontot dobott ebben a játékrészben a magyar válogatott. A mienktől, a 47-24-es cseh vezetés ellenére, dicséretet érdemel Határ Bernadett, aki 10 pontig jutott 13 pályán töltött perc alatt.

A nagyszünet után sem sikerült rendezni a sorokat. Rossz százalékkal dobtunk, a cseh csapat végig kézben tartotta a játékrészt, 61-30-nál újabb lélektani határt ugrott különbség.

Az utolsó részre már minden fontos kérdés eldőlt. Székely Norbert "kísérleti csapata" azonban mindent elkövetett, hogy szorosabbá tegye a meccset. A végeredmény 82-59 lett. A második félidőben mutatott játékra lehet építkezni – írta a BB1.hu.

Székely Norbert, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Nagyon sok tanulsága van a mérkőzésnek. Rossz felfogásban kezdtünk. Nagyon sajnálom, hogy hamar eldőlt a meccs. Le kell vonnunk a megfelelő tanulságokat.

Stefan Svitek, Csehország szövetségi kapitánya: Alacsonyabb a csapatunk a magyarnál, ezért igyekeztünk egész pályán agresszívan letámadni, hogy irányítani tudjunk. Örülök, hogy sikerült nekünk diktálni.


Csehország - Magyarország 82-59 (28-18, 19-6, 19-13, 16-22)

Roudnice, 300 néző  V: Blahut, Linhart, Voshalik

Magyarország: Simon 2, Nagy D. 9/3, Dubei 6, Mansaré -, Határ 13. Csere: Licskai 7, Bálint -, Szabó A. 2, Weninger 8, Bach 2, Zele 2, Barnai 8.

Vármegyei szövetségek