Csehországban női válogatottunk
23
May
2018
Csehországban női válogatottunk
2018. május 23.  |  21:25
Kedves ismerős köszöntötte az USK Praha csarnokában a magyar női válogatottat, Stefan Svitek örömmel sietett a mieink elé, hogy egy-egy ölelés jusson a lányoknak és a szakmai stábnak is. A kiváló tréner egy éve még a magyar lányokat irányította a csehországi Európa-bajnokságon, ahol éppen a házigazda legyőzésével jutottunk tovább a csoportból. Alighanem itt figyeltek fel rá a csehek, s nem titkoltan azt várják tőle, hogy húzza ki a válogatottjuk kátyúba ragadt szekerét.

Így aztán Svitek mester jelenlegi csapata mérkőzik az előzővel, s ha másért nem, akkor már csak ezért is érdekes lesz a csütörtöki és a pénteki párharc.

Székely Norbert Raksányi Krisztinát, Aho Ninát és Katona Szidóniát nélkülözi sérülés miatt, s a bővebb keretből nincs itt Studer Ágnes, Gereben Lívia, Kiss Virág, Krivacevic Tijana, Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Varga Zsófia, valamint a honosított Cyesha Goree. Tehát tényleg a próbálkozás meccsei várnak a magyarokra csütörtökön és pénteken, majd a jövőhéten Franciaországban a világ egyik legjobbja, a gall nemzeti csapat ellen.

- Felmérjük, kire számíthatunk a bővebb keretben az előttünk álló őszi tétmeccseken – mondta Székely Norbert. – Szerencsére a magyar női kosárlabda utánpótlása egészen kiváló, sok kiemelkedő tehetség bontogatja a szárnyait, ami rendkívül biztató a jövőt illetően.

A kapitány hozzátette: amikor az Eb-selejtezőknek nekivágtak, s a fiatalítás mellett döntöttek, nem volt cél a kijutás a jövőévi kontinenstornára. Azonban a fiatalok bizonyítottak, így a mi kezünkben van az Európa-bajnoki szereplés.

Szóval a jövő nyárig tartó hosszú út csütörtökön elkezdődik, épül a jövő válogatottja. S ahogyan a bő keretre pillantunk, nem is akármilyen csapat lehet belőle!


Foto - fiba.basketball, Szabó Krisztián

Vármegyei szövetségek