Férfi NB I: A Falco már az elődöntőben
22
May
2018
Férfi NB I: A Falco már az elődöntőben
2018. május 22.  |  22:00
Egerszegen is nyert, lezárta a párharcot a Falco

Kiegyenlített küzdelemmel indult a találkozó, amelyen a hármasokon volt a hangsúly, a ZTE hat hármast rámolt be tíz perc alatt – ebből Kinney hármat vállalt –, míg a Falcónál Taylor és Borisov köszönt be kintről. 27-23-al zárult a pontgazdag első negyed.

Három kezdőjét is pihentette a ZTE ezt követően. Doktor kapott sok játékpercet, a cserék közül Horváth és Mohácsi is beköszönt. Váradi volt a Falco legjobbja, de Govens is megmutatta, milyen varázslatos kosarakra képes, igaz a másik oldalon Kinney sem maradt el tőle. Norfleet, a tavaly még Egerszegen pattogtató hátvéd szomorította az egerszegi szíveket, ám Kinney is betalált kintről. Már 16/12-es pontmutatónál járt a kék-fehér játékmester. Mikovic is triplát szerzett, így már tizenkettővel vezettek a hazaiak. Benke nem tudta folytatni a játékot, a talpa feladta... A félidő végén Radic hozta a hazai pontokat, 57-46-tal zárult a játékrész.

Továbbra is jól tarotta magát a ZTE, a Falcóban Váradi volt a vezér, hat pontra zárkóztak a sárga-feketék. Vaughn adott forintos labdát a remek napot kifogó Szabónak, majd Doktor szép betörésének tapsolhattak a hazai szurkolók. Tartotta tízpontos előnyét a ZTE, Vaughn hármasa bement, míg Govensét „kifújták” a zalai drukkerek. Vaughn buzzer-hármasa bement, 77-67-et mutatott az eredményjelző 30 perc játék után.

Vaughn újabb trojkájával 13 pontra nőtt a hazai fór, ám ezt követően elkapta a fonalat a keményebb védekezésre váltó szombathelyi gárda. Horváth hármasára azonnal érkezett Pustahvar válasza. Szabó maradt le a fehérorosz válogatottról, de azonnal javított is a ZTE ötöse, betörésből talált be. Váradi tolt egyet ismét a Falco szekerén, már 26/9-es pontmutatónál járt a Falco üdvöskéje. Gödörben volt a ZTE, Kinney floaterére azonnal jött Taylor ziccere. Norfleet büntetőivel tovább zárkózott a vendégcsapat, Taylor ziccere után már csak egy pont volt a vasiak hátránya, sőt, az amerikai center újabb villanása után már a Falco vezetett. Végül a büntetőket is bedobta a Szombathely – Govens nem tudott hibázni – a ZTE pedig, bár 38 percig vezetett és dominált, végül nem tudott egyenlíteni. 91-95 lett a vége.

A Falco az Alba ellen folytatja az elődöntőben – írta a BB1.hu. 

Zalakerámia ZTE KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 91–95 (27–23, 30–23, 20–21, 14–28)

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok,  V: Győrffy P. A., Tőzsér D., Frányó P. (dr. Gincsai J.)

ZTE: Kinney 23/12, Vaughn 11/9, Benke -, Szabó 22/12, Radic 16/3. Csere: Horváth 11/9, Mohácsi 3/3, Doktor 2, Mikovic 3/3.

Falco: Govens 12, Perl 12, Váradi 26/9, Borisov 4/3, Taylor 22/3. Csere: Norfleet 12/6, Pustahvar 5/3, Tóth N. 2.

Kipontozódott: Kinney (40. p.)

A párharc végeredménye: 3-1, a Falcónak.

 

Újra előnyben a Körmend

A negyeddöntős párharc 1-1-ről folytatódott kedd este, miután a Körmend és a Kecskemét is behúzta saját pályáján az addigi meccseket. Ezúttal Ferenczék játszhattak a saját közönségük előtt, ebből pedig már az első negyedben igyekeztek előnyt kovácsolni.

Thompson zsákolásával indult a találkozó, majd a másik oldalon Ferencz rögtön elsüllyesztett egy triplát – a vendégeknél a negyedik perc végén érkezett az első hárompontos Pongótól (10-8). A két csapat nagyjából öt és fél percig haladt fej-fej mellett (15-14), innentől viszont szinte csak a hazaiak akarata érvényesült és egyre csak nőtt a különbség. A negyed végéig a Körmend 10-2-es periódust futott, így 25-16-nál zárult ez az etap.

A második tíz percben sem tudott közelebb férkőzni a KTE, sőt… Davis sikeres közelijét követően két és fél perc elteltével (33-18) először kért időt Forray Gábor, de a rövid megbeszélés sem segített a vendégeken. Három minutummal később Fanning egymást követő két triplája után (43-22) ismét magához hívta játékosait a vendég vezetőedző. A KTE támadójátéka azonban ezen a napon nem klappolt, a második felvonásban csupán 12 pontig jutottak a vendégek, ebből hatot büntetőből szereztek. A félidő előtt Fanning ismét triplából volt eredményes, így a szünetre kialakult a közte huszonnyolc (56-28).

Nem igazán maradt kérdés a második félidőre, főleg hogy a szünet után alig telt el két és fél perc, de a hazaiaktól már Hollins, Wright és Davis is beköszönt egy hárompontossal (67-32). Forray lehetőséget adott a fiataloknak is, a cserepadról Orgona Gergő, Kucsera Dániel és Molnár Dániel is lehetőséget kapott a hátralévő időben, míg a hazaiaknál Oroszi Bence és Németh Ákos mutatta meg magát. A Körmend a harmadik negyedet is behúzta, a különbségre plusz hetet rápakolt (79-44).

Az utolsó negyedre így talán már csak azt a célt tűzték ki maguk elé Csorvásiék, hogy elérjék a száz pontot, ez pedig sikerült is Bán közelijével másfél perccel a vége előtt. Végül Davis triplájával 104-ig jutottak a vasiak, míg a meccset Kucsera büntetője zárta le. A Körmend remek triplamutatóval zárta a meccset, Ferenczék 62 százalékkal dobták a hármasokat (15/24), míg a vendégeknek ez ma kevésbé sült jól (3/20) – írta a BB1.hu.

Egis Körmend - KTE-Duna Aszfalt 104-68 (25-16, 31-12, 23-16, 25-24)

Körmend, Városi Sportcsarnok  V.: Kapitány G., Praksch P., Farkas G. (Várhalmi Zs)

Körmend: Wright 5/3, Hollins 8/3, Ferencz 14/6, Davis 28/15, Csorvási 14. Csere: Fanning 15/12, Halász 4, Németh 2, Horti 6, Tuoyo -, Bán 8/6, Oroszi -.

KTE: Pongó 13/9, Thompson 4, Djeraszimovics 12, Dramicsanin 12, Karahodzsics 8. Csere: Molnár D. 2, Wittmann 2, Molnár M. 10, Kucsera 3, Orgona 2.

A párharc állása: 2-1, a Körmendnek.

Vármegyei szövetségek