Megnyerte a moszkvai tornát női 3x3 válogatottunk
19
May
2018
Megnyerte a moszkvai tornát női 3x3 válogatottunk
2018. május 19.  |  20:11
A csoportmeccsek után jöhetett az elődöntő női 3x3 válogatottunk számára a moszkvai meghívásos tornán, a Tinkoff Moscow Openen. Az ellenfél a második számú orosz együttes, a What Is Thizzzz nevű csapat volt. Ezt a mérkőzést is simán, 21-9-re nyerték a mieink, a siker értékét pedig az is növeli, hogy Theodoreán Alexandra a második percben megsérült, így onnantól kezdve három emberrel kellett végigjátszania az összecsapást a magyar csapatnak.

Amint az várható volt, a másik ágról az orosz válogatott érkezett a döntőbe, soraiban az egykori Európa-bajnok és Euroliga-bronzérmes Ljudmila Sapovával és Tatyana Vidmerrel, aki szintén Európa-bajnok és kétszeres Europe Cup-győztes.

Szemben velük a három muskétás. Az elődöntőben megsérült Theodoreán játékát nem kockáztatta meg Károlyi Andrea. A mérkőzés elején bekezdtek a hazaiak, de 10-10-nél a mieink utólérték az ellenfelet, és kiváló védekezésüknek köszönhetően a mérkőzés hajrájára teljesen elkészült erejével a Szbornaja, 16-14-re nyertek a mieink - számolt be a találkozóról Vereb József csapatvezető.

Így a nők számára első alkalommal kiírt Tinkoff Moscow Open trófea és a vele együttjáró 2000 dollár a legjobb helyre került. Hogy ne legyen hiányérzetünk, Bozóki Bettinát választották a torna MVP-jének.

A csapat tagjai: Bozóki Bettina, Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Theodoreán Alexandra.

Holnap hajnalban már indul is haza a csapat, és kedden folytatódik számukra az edzőtábor Székesfehérváron.

Vármegyei szövetségek