Férfi NB I: A negyeddöntők második felvonása következik
18
May
2018
Férfi NB I: A negyeddöntők második felvonása következik
2018. május 18.  |  15:05
Pénteken folytatódik a rájátszás a férfi élvonalban, a nyolcadik helyezett Paks az egyenlítésért, a listavezető Szolnok a 2-0-ért lép pályára ma este a Gesztenyés utcában. A párharc első felvonását 92-60-ra nyerte a Magyar Kupa-győztes. A hazaiaknál Ruják András kapott egy kisebb ütést a csípőjére, kérdéses a szereplése, Dragan Alekszics vezetőedző viszont mindenkire számíthat.

A hetedik ZTE a második Falcót látja vendégül. Az első mérkőzésen sokáig Bencze Tamás együttesének állt a zászló Szombathelyen, ám szoros végjátékban végül 91-88-as győzelmet arattak a sárga-feketék. Benke Szilárd továbbra sem edz, Ivica Radincak is van problémája, de vélhetően nem lesz hiányzó a szomszédvári derbin.

Az Alba Fehérvár együttesét látja vendégül a PVSK. A fehérvári első találkozót a hazaiak nyerték 30 ponttal, így a pécsiek az egyenlítésért léphetnek pályára. A baranyaiaknál Sarlija és Durham nem edzett a mérkőzés óta. Ettől függetlenül játékra jelentkeznek. A bajnoknál viszont Pointer játékát nem akarják kockáztatni.

A felek már igen jól ismerik egymást a KTE-Körmend párharcban, hiszen az idei szezonban a mostani lesz a hatodik egymás elleni mérkőzésük. A negyeddöntő első találkozóján magabiztos győzelmet aratott Antonis Constantinides együttese (77-59), a Kecskemét rosszul kezdett, s bár a második félidő kiegyenlített volt, Forray Gábor tanítványainak nem volt esélyük a fordításra. A találkozót az M4 Sport TV élőben közvetíti.

Férfi NB I. A-csoport, negyeddöntők, 2. mérkőzés

Atomerőmű SE – Szolnoki Olaj KK péntek, 18:00
Zalakerámia ZTE KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely péntek, 18:00
 Pécsi VSK-VEOLIA – Alba Fehérvár péntek, 18:00
KTE-Duna Aszfalt – Egis Körmend péntek, 18:00 (M4 Sport, élő)

Vármegyei szövetségek