Indul a play off a férfiaknál
15
May
2018
Indul a play off a férfiaknál
2018. május 15.  |  10:55
Kedden este megkezdődik a rájátszás, az alap- és középszakasz-győztes, Magyar Kupa-első Szolnoki Olaj KK a nyolcadik helyre befutó Paksot fogadja a negyeddöntő első felvonásán. Dragan Alekszics együttese imponáló fölénnyel ment keresztül a mezőnyön, ám az utolsó két mérkőzését (az Alba és a Falco ellenit) elveszítette. Az ASE az esélytelenek nyugalmával, ám önbizalommal telve vághat neki a play offnak, hiszen a ZTE legyőzésével zárta a középszakaszt. Az egyik oldalon Rudner Gábor, a másikon Jabarie Hinds játéka kérdéses.

A Falco a Zetét látja vendégül 18:30-tól. Szrecsko Szekulovics együttese 24-10-es mérleggel a második helyen végzett a középszakasz után, míg a ZTE 18-16-tal a hetedik lett. Váradi Benedek azért nem játszott Szolnokon, mert megsérült – a medencéje környékére kapott egy ütést –, kérdéses a szereplése, akárcsak a zalaiaknál Benke Szilárdé.

Kedden este a harmadik Alba Fehérvár fogadja a hatodik Pécset. Mindkét csapat szabadnapos volt a hétvégén, így volt idejük felkészülni a negyeddöntőre. A bajnoknál Sir’Dominic Pointer még sérült, nem fog tudni játszani. A mérkőzést az M4 Sport TV élőben közvetíti.

A Körmend a negyedik helyen zárta a középszakaszt, míg a Kecskemét az ötödik pozícióban végezett. Érdekesség, hogy a két fél legutóbb szombaton találkozott egymással, s bár sokáig a fiatalokkal teletűzdelt KTE uralta a találkozót, az utolsó negyedben fordítottak a vasiak, akik végül 84-67-re nyerték meg az összecsapást.

A play out párharc második felvonását rendezik este Budapesten, ahol a MAFC a Sopront fogadja. Pénteken az első csatát az SKC nyerte 90-74-re. Miután a csata az egyik fél második győzelméig tart, így a fővárosiak az életükért fognak küzdeni.


Férfi NB I. A-csoport, negyeddöntő, 1. mérkőzések:

Szolnoki Olaj KK – Atomerőmű SE, szerda 18:00
Alba Fehérvár – Pécsi VSK-VEOLIA, szerda 18:00
Egis Körmend – KTE-Duna Aszfalt, szerda 18:00
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Zalakerámia ZTE KK, szerda 18:30


Férfi NB I. A-csoport, play out, 2. mérkőzés:

MAFC – Sopron KC, szerda 19:00

Vármegyei szövetségek