Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak: edzői esélylatolgatás
11
May
2018
Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak: edzői esélylatolgatás
2018. május 11.  |  13:40
Vasárnap kezdődik a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság négyes döntője. Az új NKE-csarnokban rendezendő fináléban a férfi együttesek vezetőedzőit kértük: érékeljék az alapszakaszt, valamint latolgassák kicsit csapatuk döntőbeli esélyeit.

Bagi Melinda (BME-MAFC): - A csapat magja együtt kezdett, s elsőévesekként, mivel a srácok többsége vidékről került az egyetemre, a kollégiumban is együtt töltötték napjaikat. Életre szóló barátságokat kötöttek, és azt hiszem, ez a szoros kapcsolat a sikereink titka. Ez a harmadik évünk itt, a bajnokságban. Az elsőben ismerkedtünk a mezőnnyel, majd láttuk, lehet keresnivalónk, most pedig bejutottunk a négyes döntőbe. Az egyetem, a tanulás önmagában is nagy kihívás legtöbbjüknek, akadnak, akik mellette dolgoznak is, így járnak edzére. Azt hiszem, igazán megérdemelték a döntőbe jutást, bár a teljes igazsághoz hozzátartozik: a keresztjátékban legyőzött, tavalyi ezüstérmes egri csapatból több meghatározó játékos is hiányzott. Egy döntő mindig más, mint az alapszakasz vagy a keresztjáték, bárki legyőzhet bárkit, a pillanatnyi mentális erő dönt. Három nap alatt három meccset kell lejátszani, nagy szerepe lesz a szívnek, és a mi srácainknak hatalmas szívük van. Több játékosunknak is ez az utolsó éve ebben a bajnokságban, biztos, hogy nagyon szeretnének valamilyen éremmel zárni, ha úgy tetszik, megkoronázni ezt az időszakot.

Hegedűs Ferenc (Nyíregyházi Egyetem): - Egy igen erős csoportot megnyerve, a tavalyi mindhárom dobogóst magunk mögé utasítva sikerült bejutnunk a döntőbe. Úgy gondolom, aki a négyes döntőig eljutott, mindenki meg szeretné nyerni a sorozatot, így mi is! Eddig egyetlen alkalommal kaptunk ki, egy már tét nélküli meccsen. A csoportban elért eredményeknek köszönhetően egészséges önbizalommal, de természetesen nem elbizakodva érkezünk a négyes döntőre, amely egy teljesen más sorozat lesz, mint az eddigi csoportmeccsek és a keresztjáték. Három nap alatt három meccset kell lejátszani, kérdés, ki hogyan bírja a sorozatterhelést fizikálisan és persze fejben, mentálsan. Természetesen előnyben lehet az a csapat, amelynek több ezen a szinten bevethető játékosa van. Nem feltétlenül mi vagyunk e tekintetben a legjobbak, de nagyon együtt van és egységes a csapatunk - szeretnénk megnyerni a bajnokságot.

Juhász Tamás (TFSE): - Az előző évadban elért, csalódást keltő negyedik helyezés mély nyomot hagyott a csapatban. Az idei szezonban sokkal összeszedettebben játszottunk. Néhány botlás természetesen "benne van a pakliban", de ez mind része a folyamatnak. Tanultunk a hibáinkból, folyamatosan dolgoztunk azért, hogy fejlődjünk. Nagyon örülök, hogy idén is részesei lehetünk a finálénak. Úgy érzem, a csapat elszántságban is szintet lépett. Kemény három nap elé nézünk, hiszen jól felkészített ellenfelekkel lesz dolgunk, ezért azt a munkát, amit nyújtottunk az egész szezonban, az utolsó és egyben a legnagyobb megmérettetésen is reprodukáljuk. Bízom a srácokban, és tudom, hogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy a legjobbakként zárjuk az évet.

Drahos Gábor (Miskolci Egyetem): - Óriási elismerés a csapatomnak azért, hogy a tavalyi év után idén ismét ott lehet a Miskolci Egyetem fiú csapata az ország legjobb egyetemi együtteseit tömörítő országos négyes döntőben. Figyelemmel kísérve a csoportküzdelmeket és a keresztjátékot, azt kell mondjam, tőlünk keletről és nyugatról is az első öt-öt csapat bármelyike ott lehetett volna, nagyon erős, kiegyenlített bajnokságban sikerült bejutnunk a legjobbak közé. A tavalyi dobogós csapatokat felvonultató keleti csoportban sikerült a második helyen végeznünk, majd a kereszjátékban egy összeszokott, igen erős gárdát, egy korábbi bajnokcsapatot, a Szombathely együttesét sikerült egy, az előzetes esélyeknek megfelelően a végletekig kiélezett párharcban legyőzni. Négyes döntőbe jutásunk értékét növeli, hogy egyik kulcsemberünket, meghatározó játékosunkat, Galló Márkot sérülése miatt végig nélkülöznünk kellett, de a srácok érte is küzdve-hajtva, igazi csapatként kivívták a négyes döntőbe jutást. A fináléban ugyanazt az alázatos, megalkuvást nem tűrő, harcos játékot várom a srácoktól, ami eddig is jellemezte csapatunkat, és ami eljuttatott minket a négyes döntőbe. Hogy ez mire lesz elég, az majd kiderül...

Vármegyei szövetségek