A csapategység volt a ZTE titka
04
May
2018
A csapategység volt a ZTE titka
2018. május 4.  |  11:15
Alaposan a várakozásokon felül teljesített az idei szezonban a ZTE Női Kosárlabda Klub. A zalai együttes a negyedik helyen végzett a bajnokságban, maga mögött hagyva többek között a Ceglédet és a DVTK-t. A BB1.hu Gáspár Dáviddal, a csapat vezetőedzőjével beszélgetett, akinek az idei volt a második szezonja a ZTE kispadján.

- Nagyon sikeres szezonon vagyunk túl, örülünk ennek az eredménynek. Tisztában vagyunk azzal, hogy ezt nehéz volna megismételni. Persze nem lehetetlen, de helyén kezeljük a dolgokat. Minden összejött azokon a mérkőzéseken, amelyeket meg kellett nyernünk. Az idény közben mi csak azt észleltük, hogy a lányok vevők a munkára, jól reagálnak a terhelésre és a kitalált taktikára. Összességében kiváló csapategységet alkottunk, volt négy új légiósunk, illetve érkezett még Gorjanácz Ágnes. Nem tudtuk, hogy ezek az emberek hogy fognak egymással funkcionálni. Ez volt az egyik titok, hiszen, ha jó közösség alakul ki, akkor valószínűleg működőképes egy csapat. A korábbiakhoz képest sokkal több győzelmet arattunk, amelyek mindig összekovácsolnak egy együttest.

- Sokat tanultam ezalatt az egy év alatt. Az edzői szakma a tapasztalaton alapul, minél többet látok, és minél több helyzetet élek át, annál nagyobb ismeretem lesz. Persze jóval összetettebb ez az egész, nem csak ezen múlik. Sok szoros mérkőzésünk volt, kiváló csapatok ellen játszottunk, a szoros végjátékok pedig kiélezett stresszhelyzetek voltak, amelyeket mindig jó átélni. A mai napig, a következő szezonban és az azutáni években is tanulni fogok, hiszen tanulni kell, mert így tudom magamat fejleszteni. Továbbra is azt gondolom, hogy tanulófázisban van az edzői karrierem.

Gáspár Dávid azt is elárulta, hogy jövőre is ő marad a ZTE vezetőedzője. Vannak konkrét elképzelései, ám ezekről egyelőre nem szeretne beszélni. A ZTE férfi csapatának egykori kapitánya két éve hagyott fel az aktív játékkal, ám ennek ellenére figyelemmel kíséri Bencze Tamás együttesét is.

- Bevallom őszintén, hogy nem tudtam megnézni a csapat összes mérkőzését, főleg az utóbbi időszakban. Minden időmet lekötötték a női csapat körüli teendők, az utolsó négy-öt meccsből csak részleteket láttam. Nagyon szurkolok nekik, bízom benne, hogy sikerül elérniük a rájátszást. Nagy téttel bíró mérkőzések vannak hátra, de úgy érzem, képesek megnyerni ezeket. Fontos lesz az, hogy az adott napokon milyen formát mutatnak. Képesek komoly együttesek ellen is jó teljesítményre, de néha alul teljesítenek. Remélem, hogy megfelelő lesz a formaidőzítés és sikerrel veszik az akadályokat.

A fiatal szakember arról is beszélt, hogyan telik majd a nyara.

- Nagyjából másfél hónapig, június közepéig kikapcsolódással töltöm az időmet, a kislányommal és a családdal leszek. Talán egy kis nyaralás is bele fog férni, meglátjuk. Június közepe körül indul az U17-es és az U18-as női válogatott felkészítése az A-divíziós világbajnokságra, illetve az Európa-bajnokságra - zárta szavait a 35 esztendős tréner.


Foto - ztenkk.hu 

Vármegyei szövetségek