Szabó Flóra: Nem mi vagyunk a legrosszabb csapat
03
May
2018
Szabó Flóra: Nem mi vagyunk a legrosszabb csapat
2018. május 3.  |  14:40
Tegnap este 67-66-os vereséget szenvedett az MTK Budapest a Vasas Akadémiától hazai pályán, ezzel eldőlt, hogy kiesett az élvonalból. Az alapszakaszt 2-18-as mérleggel a tizedik helyen zárta a fővárosi együttes, míg a rájátszásban egyszer nyert, háromszor pedig kikapott. A tegnapi összecsapásról, illetve az MTK szezonjáról beszélgetett a BB1.hu Szabó Flórával.

- Sajnos a Vasast egyszer sem sikerült elkapnunk a szezonban, pedig szerettük volna, hogy ez bekövetkezzen. Alapjában véve úgy gondolom, hogy kiválóan harcoltunk, persze voltak hullámvölgyek, de nagyon akartuk a sikert. Szép lett volna, ha győzelemmel tudjuk zárni a szezont, ebben az esetben talán még lett volna esélyünk a bennmaradásra. Büszke vagyok a csapatra, hiszen szépen küzdöttünk.

- Előrébb kellett volna végeznünk, de nem mindig úgy jött ki a lépés, ahogy kellett volna. Sok hullámvölgyünk volt, viszont amikor a nagyobb csapatok ellen nyomás nélkül léphettünk pályára, akkor látszott rajtunk a felszabadultság, ezért jobban ment a játék. Amikor jöttek a nyerhető meccsek, akkor érezhető volt a teher rajtunk, nem működtünk megfelelően. Úgy gondolom, hogy nem mi vagyunk a legrosszabb csapat a mezőnyben, de sajnos így alakult.

Szabó Flóra csapata egyik legnagyobb húzóembere volt, 24 mérkőzésen 10.9 pontot átlagolt. A játékos elmondta azt is, miként képzeli el a jövőjét.

- Mindenképpen szeretnék még az első osztályban játszani, azt, hogy miként fog alakulni a jövőm, még nem tudom megmondani. Szeretnék játszani és fejlődni, meg akarom mutatni, hogy mi van bennem. Vége a szezonnak, egyéni képzésekre fogok járni, illetve a nyár folyamán is mozgásban maradnék. A sportolás mellett főállásban dolgozom, a pihenésre is fogok időt szakítani, hiszen hosszú volt az idény, főleg a munka mellett - zárta szavait a 25 esztendős, 185 centiméter magas erőcsatár.


Foto - mtk.hu 

Vármegyei szövetségek