Férfi NB I: Az Olaj elvette a Falco veretlenségét
25
Apr
2018
Férfi NB I: Az Olaj elvette a Falco veretlenségét
2018. április 25.  |  23:47

Az Olaj elvette a Falco veretlenségét 

Nem volt telt ház a második és az első rangadóján, de ami meglepő volt, hogy Szolnokról nem jött egyetlen egy szurkoló sem. Jobban kezdtek a vendégek, nagy iramot diktáltak, két perc alatt már 2-8 volt az állás. Az első hét hazai pontot Govens szerezte, miközben a vendégeknél Ford és Milosevics talált be. Elképesztően jó százalékkal dobtak a vendégek. A 9. percben Andric megkapta harmadik hibáját, ezúttal sem ment a horvát centernek a Falco ellen, az első negyed vége 17-22 lett.

Perl 2+1-es akcióval megszerezte első pontjait, háromra hozta fel csapatát, majd Govens ziccerből egyenlített. Érdekesség, hogy Perry is csak ekkor, büntetőkből iratkozott fel a pontszerzők közé. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a második etap derekán, 34-33-nál Alekszics kérte ki a meccs első idejét. Perl elkapta a fonalat, kintről-bentről veszélyes volt, illetve ekkor, ha kellett, még labdát is szerzett. Aztán mégis zavar keletkezett a vasi gépezetben, 5-0-val egyenlített a listavezető, 41-41-nél Szekulovics kért időt. A félidő 43-41-es állással ért véget.

A fordulás után Milosevics vezérletével négy perc alatt 6-16-os szériát futott az Olaj, 49-57-nél időt kért a Falco. Továbbra is a piros mezesek irányítottak, miközben a játékvezetők folyamatosan borzolták a hazai szurkolók kedélyeit. Rudner hárompontosával alakult ki a harmadik negyed vége, 61-70.

Govens szerezte az első kosarat a negyedik etapban, hosszú idő után szólt hozzá ismét a meccshez, majd Tóth Ádám fordult le Tóth Norbertről. Kovács Péter csúszott el ziccer közben, senkitől sem zavartatva, mégis büntetőzhetett. Csak egyet dobott be, de ezzel is meglett a közte tíz. Öt perccel a vége előtt négyre jött fel a Falco (71-75). Három és fél perccel a vége előtt Milosevics ütötte le Váradit a félpályánál, sportszerűtlen fault. Ő is és Govens is értékesített két büntetőt, 75-79. Tóth Ádám dobása rövid volt, majd éppen őt csapta be egy dobócsellel Govens a kontrából, az amerikai-magyar kosara után már csak kettő volt közte, 2:57 pedig vissza a meccsből, amikor Alekszics időt kért. Ford eladta, Govens triplával büntettt (80-79). Perry hibátlanul büntetőzött, akárcsak Tóth Norbert. Andric mellé zsákolt, Govens ziccere pedig lejött, Vojvoda palánkos, emberes triplájával 82-84-re alakította az állást. 20.3 másodperc volt vissza, Andric tripladobás közben faultolta Govenst, amiért három dobás járt, és ezzel a horvát ki is pontozódott. Mindhárom dobás a helyén landolt, időt kért az Olaj, 85-84-nél. Perry megverte Govenst, 85-86-nál a Falco kért időt, 5.6 másodperc volt hátra. Az oldalbedobás után némileg meglepő módon Pustahvart válatszották, majd Govens nyakatekert mozdulatból engedte el a középtávolit, ez lejött, Váradi megpróbálta visszatenni, de ekkor is szerencséje volta Szolnoknak, mert ez is kimaradt. Dragan Alekszics együttese tehát megszakította a vasiak 15 meccse tartó hazai pályás veretlenségét, és ezzel megnyerte a középszakaszt – írta a BB1.hu.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK 85–86 (17–22, 26–19, 18–29, 24–16)

Szombathely, Aréna Savaria, 2600 néző
V.: Cziffra Cs., Benczur T., Jakab L. (Bodrogváry I.)

Falco: Govens 23/6, Perl 19/6, Váradi 7/3, Borisov 9/3, Tóth N. 6. Csere: Taylor 8, Pustahvar 3/3, Norfleet 10.

Szolnok: Perry 17/9, Vojvoda 13/9, Ford 16/6, Milosevics 19/9, Tóth Á. 10. Csere: Kovács P. 1, Andric 5, Polyák -, Rudner 5/3.

Kipontozódott: Andric.

Az új edző sem segített a Kecskeméten

Jól kezdte a KTE a találkozót, eleinte dominált is, Dramicsanin vezérletével 8-4-et mutatott a tábla. Zárkózott a Körmend, amely Ferencz kosarával előbb kiegyenlített, majd Fanning révén a vezetést is magához ragadta (10-12). Bár Djeraszimovics hárompontosával egyszer még a hazaiaknál volt az előny, a félidő hátralévő részében azonban inkább a vendégek akarata érvényesült - az első negyed 26-28-cal ért véget.

Továbbra is jól játszott az MTE, Halász duplája után már hét ponttal vezetett csapata (28-35). Futottak az eredmény után a lila-fehérek, Dramicsanin, Pongó és Djeraszimovics kosaraival feljöttek háromra (35-38), ám az ellenfél ismét meglépett, a nagyszünetben pedig 48-41-re vezetett.

Kiválóan indította a második félidőt Forray Gábor csapats, egy 13-0-s szakaszt produkálva 54-48-ra módosította az állást, Dramicsanin egymaga hat pontot szerzett. Csorvási törte meg a körmendi gólcsendet (54-50), Djeraszimovics kétszer is betalált (58-50). Kicsit alábbhagyott a KTE lendülete, az MTE ezt kihasználva felzárkózott háromra (62-59), ám Djeraszimovics büntetője és Wittmann triplája lehűtötte a kedélyeket (66-59). 66-62-nél előbb Djeraszimovics értékesített egy triplát, majd Dramicsanin zsákolt (71-62), ám Wright még éppen idejében elengedett távolija célba ért.

Thompson triplája után Karahodzsics talált be, tíz fölé nőtt a különbség (76-65). Magabiztos volt a KTE, állandósult a tízpontos differencia, a vendégeknek pedig nem adtak esély a fordításra. Közönségszórakoztató játékkal, fordulatos mérkőzésen végül 89-80-as győzelmet aratott a Kecskemét, megszerezve ezzel első sikerét a legjobbak között, a vasiak viszont továbbra is nyeretlenek – írta a BB1.hu.

KTE-Duna Aszfalt - Egis Körmend 89-80 (26-28, 15-20, 30-17, 18-15)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 600 néző
V.: Papp P., Török R., Pozsonyi L.

KTE: Pongó 8/6, Thompson 13/9, Djeraszimovics 24/6, Dramicsanin 19/6, Karahodzsics 14. Csere: Wittmann 5/3, Molnár M. 6, Molnár D. -, Horváth -.

Körmend: Wright 11/6, Hollins 11, Ferencz 12/3, Fanning 23/6, Csorvási 7. Csere: Halász 5/3, Davis 9/6, Bán 2.

A ZTE túldobta a Paksot

A bajnokság középszakaszának középházában második hazai meccsére készült egyhetes szüntet követően a Zalakerámia ZTE KK. Mohácsiék számára nem sikerült túl szerencsésen a két dél-dunántúli rangadó, hiszen előbb a Mecsekalján, majd a somogyi megyeszékhelyen szenvedtek vereséget – utóbbi esetén ráadásul hosszabbítás után. A vendégek sem érkeztek azonban jobb passzban, hiszen a legutóbbi fordulóban a Pécsnek sikerült diadalmaskodnia a Gesztenyés úti sportcsarnokban. Az ASE vezetőedzőjeként régi-új motorosként ismert Schmidt Béla érkezett, akinek Szabó Zsolt játékosa is volt néhány éve.

Bencze Tamás fiai nagyon fogadkoztak, hogy kiköszörülik a közelmúlt fiaskói miatti csorbát, amire annál is inkább volt nagy szükség, mert a Pécs és a Kaposvár győzelmei révén a ZTE-nek már a nyolcba jutásért is könnyen lehet, hogy meg kell szenvednie. A biztos play-off pozíció érdekében pedig a hazai találkozókat hozni kötelező, s lehetőség szerint egy idegenbeli bravúr sem ártana....

Benke ziccerével indult a találkozó, majd kiegyenlített játékot hoztak az első percek, egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyre szert tenni. Guinn, Vaughn és Kinney is beköszönt távolról, a Paks pedig nemcsak tartotta a lépést a hazaiakkal, de a negyed vége felé a vezetést is átvette. Nagyon jól dobtak kintről a felek, a védekezésre azonban nem sikerült egyik oldalon sem nagy hangsúlyt fektetni. 26-27-el zárult az első tíz perc.

Továbbra is tapadt az ASE, hiába járt már nyolc pontnál Radic, Medve hármasával megint a vendégek jártak előrébb. Mindig volt válaszuk a zalaiak jó megmozdulásaira, s Schmidt Béla örömmel konstatálhatta, hogy csapata négypontos előnyre tett szert. Igencsak jól célzott a Paks, 10/12 állt a lőlapon a ketteseknél ekkor. Nagyon gyengén védekezett a ZTE, bár a héten éppen erre fektettek hangsúlyt a kék-fehérek – igaz az atomvárosiak sem jártak ebben élen. A 15. percben Ruják triplája után, ötpontos vezetésnél a következő mondat hangzott el egy néző szájából: „Úgy védekeztek, mint a bxzik...” A támadás viszont remekül ment, Vaughn már a negyedik tripláját hintette be – négy kísérletből. Szinte csak hármasokat dobtak a felek, Horváth, Ruják, Garamvölgyi, Kinney volt a sorminta. 54-55 állt az eredményjelzőn a félidőben, a ZTE 75%-al célzott távolról, Kinney és Vaughn nyolc hármasnál jártak összesen.

Vaughn továbbra is ihletetten célzott, bevette a „célzóvizet” a zalaiak hatosa. Három perc alatt három trojkát hintett, így sikerült is meglépnie csapatának. Tarrant hátradőlős hármasa és Guinn újabb távolija révén azonban igyekezett tartani a lépést a piros-kék alakulat. Ismét a távoli dobásokkal operáltak a felek, aki üresen volt, bátran ráemelte. A harmadik negyed végére ötpontos hazai előnynek örülhettek a nézők, miközben Vaughnt kellett kicsit gyúrni.

Hinds palánkos hármasával lopta kicsit a különbséget, miközben Mikovic egyik legjobb teljesítményét nyújtotta mezőnyből hibátlanul célzott a csereember, s jól működött együtt Radiccsal is, aki többször is szép zsákolásokkal vetette észre magát – többek között a 100. pontot is ő szerezte. Vaughn kilencedik dobása már lejött, első nyolc távolija azonban csont nélkül bement a remek napot kifogó vajkezű játékosnak. A negyed végén Gulyás Milán is betalált, ám a slusszpoén a húsz egységig jutó Radicé lett. A ZTE megérdemelten nyert 106-90 arányban, második félidei jobb teljesítményének, 24 gólpasszának, csapatjátékának és légiósai ponterősségének köszönhetően. A második félidőben 35 ponton tartották az ASE-t, ahol Ricky Tarrant tette a legtöbbet a sikerért – írta a BB1.hu.

Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE 106–90 (26–27, 28–28, 25–18, 27–17)

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok,
V.: Kapitány G., Györffy P., Boros T. (Szabadvári J.)

ZTE: Kinney 22/12, Vaughn 26/24, Benke 15/3, Szabó Zs. 3, Radic 20. Csere: Mohácsi -, Mikovic 11, Horváth Á. 9/3, Kis -.

ASE: Hinds 10/6, Ruják 8/6, Barnies 5/3, Eilingsfeld 14, Guinn 11/9. Csere: Tarrant 25, Garamvölgyi 6/6, Medve 6/6, Ogunyemi 2, Gulyás 3/3.

A DEAC még nem menekült meg

Jones betörésből a vendégeknek szerzett vezetést, majd egy büntetőt is értékesített. Támadásban lassan, rossz ritmusban, egyénieskedve kezdett a Sopron. 10-3-as vendég vezetésnél időt kért Sabáli. Watkins tartotta a lépést az újonccal. Közel kilenc percen át csak Watkins és El-Amin szerzett pontot a kék-fehéreknél, Parker triplája után időt kért a DEAC. Az első etap egy pontos vendég vezetéssel zárult.

10-1-es szériával kezdett az SKC három perc alatt. Aztán váratlanul megtört a hazai lendület, három pontra feljött a DEAC. Henderson révén újra ellépett a Sopron nyolc ponttal. Az első félidő után hárommal ment a Sabáli-legénység.

Az egyik zsákolásnál megsérült a támadóidőt jelző óra palánkhoz való rögzítése, emiatt közel félórásra nyúlt a szünet. El-Amin triplájával folytatódott a játék, Jones egy 10-0-s vendég rohamot vezényelt, fordított és ellépett a DEAC. Tartotta magát a Debrecen, két pontos fórral várta a záró etapot.

Henderson hármasával visszaszerezte a vezetést a Sopronnak. Kevés volt a kosár, óriási a harc. Mészáros ellen ítéltek sportszerűtlen hibát, majd a tiltakozó Sabáli ellen technikait. A vendégek csak egy büntetőt dobtak be, majd Farkas kapott technikait. Parker büntetett, majd egy triplát is beemelt. Ellépett a Sopron, majd rövid időn belül Henderson és Tóth is kipontozódott, megérdemelten győzött az SKC – írta a BB1.hu.

Sopron KC – DEAC 91–84 (22–23, 24–20, 17–22, 28–19)

Sopron, Novomatic Aréna,
V.: Farkas G., Fodor A., Hervay T. (Schäffer B.)

Sopron: Parker 17/9, El-Amin 16/6, Takács 1, Henderson 21/6, Watkins 11. Csere: Duvnjak 14, Tóth G. 6, Mészáros 6, Bagó -.

DEAC: Martinics 8, Jones 24/9, Lilov 13/9, Bognár 6/3, Armwood 17/3. Csere: Velkey 4, Molnár A. 8, Farkas 4, Kósa -.

Sokat érhet ez a MAFC-győzelem

A MAFC sokat tett azért, hogy ne legyen kilátástalan a bennmaradást folytatott küzdelme. A fővárosiaknak nem volt könnyű dolguk, mert a Jászberény a biztos bennmaradás ellenére is, komolyan vette a találkozót, ráadásul Toney McCray sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot.

A fővárosiak javára a jó hajrá, Hot és Fodor ponterős játéka, a hullámvölgy átvészelése és a végjáték döntött – írta a BB1.hu.

MAFC - Jászberény 85-80 (27-13, 17-22, 19-25, 22-20)

Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, 600 néző V.: Praksch P., Söjtöry T., Minár L.

MAFC: Hot 24/12, Fodor 14/12, Misek 9/3, Dukics 11/6, Cvetkovics 19/3. Csere: Lakosa 3, Peringer 2, Lakits 3.

JKSE: Nelson 22, Wallace 17/3, Rakics 14/6, Lucsics 12/3, Sejfic 6. Csere: Bazsó -, Kerpel-Fronius B. 4, Cseh 2, Molnár M. -.







Vármegyei szövetségek