A soproni hétvége a magyar kosárlabda épülését is jelzi
23
Apr
2018
A soproni hétvége a magyar kosárlabda épülését is jelzi
2018. április 23.  |  20:03
A hétvégén Sopronban rendezték a női Euroliga Final Fourját, ahol a házigazda magyar csapat nagy csatában, már-már heroikusnak mondható küzdelemben, Milovanovics triplájával 68-65-re győzte le az elődöntőben a török Yakin Dogu Üniversitesit. A fináléban az UMMC Jekatyerinburg várt Fegyverneky Zsófiáékra - az orosz együttes már túl nagy falatnak bizonyult, 72-53-ra nyertek Moore-ék. A BB1.hu Székely Norbertet, a magyar válogatott szövetségi kapitányát kereste meg, aki természetesen a helyszínről nézte végig a meccseket.

- Nagyon jó érzéseim vannak, mert olyan közösség alakult ki, amely szépen működött együtt - mondta Székely Norbert. - Meg tudtuk ünnepelni a női kosárlabdázást Sopronban. Fantasztikus volt a szervezés. Aki kívülállóként tekintette meg a mérkőzéseket, az azt vehette észre, hogy bizony egy komoly ünnepet, egy komoly kosárlabda eseményt rendezett a Sopron Basket, Sopron városa és az MKOSZ. Ez az érzés mindenkit el fog kísérni hosszú távon. Történelmi jellegű is a siker, de ezen túl is mutat, hiszen a folyamatos épülését is jelzi a magyar kosárlabdázásnak. Megteremtettük magunknak azt a lehetőséget, hogy egy ilyen helyzetet átélhessünk. Európa négy legjobb csapata között lenni nem egyszerű, nem gondolom, hogy a következő években ez akár elvárás is lehet, ennek ellenére látható, hogy a magyar együtteseknek egyre nagyobb esélyük van arra, hogy eljussanak idáig. Ebben a szezonban emberfeletti teljesítményt nyújtott a Sopron, ez hitet kell, hogy adjon mindenkinek. Hitet kell adnia a válogatottnak, hogy elhiggye, komoly szereplője lehet az Európa-bajnokságnak.

- Az, hogy mennyit profitálhat ebből a hétvégéből a magyar kosárlabda-társadalom, akkor fog eldőlni, ha látjuk, hogyan alakul majd az elkövetkezendő időszak. Ha már csak annyiban profitál, hogy elhiszik a szurkolók, bizony érdemes meccsre járni, ha elhiszik a fiatalok, hogy érdemes energiát fektetni ebbe a sportágba, ha hárommal több játékos kerül be a rendszerbe, már megérte. Sok pozitív következménye lehet ennek a hétvégének. Én, mint szövetségi kapitány nyilván azt szeretném, hogy minél több magyar játékperc legyen az ilyen eseményeken - zárta szavait a tréner.


Fotó: Bb1.hu  

 

Vármegyei szövetségek