Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság: A Falco KC a bronzérmes
22
Apr
2018
Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság: A Falco KC a bronzérmes
2018. április 22.  |  17:28
Rudner betörésével indult a találkozó, erre 7 ponttal felelt a Falco, Rudner újabb ziccerével és triplájával azonban 12-9-re fordított a szolnoki csapat. Durázi, Hódi, Kucsora és Friedl pontjaival újfent átvette a vezetést a szombathelyi együttes, és jó védekezésüknek köszönhetően 8 pontos előnyt szereztek (12-20). Nem hagyta magát az Olaj, két gyors kosárral zárkóztak Kókaiék, így az első játékrész végén 4 pontos Falco előnyt mutatott az eredményjelző (16-20).

 

A második negyedet zónavédekezéssel kezdte Szarvas Gábor legénysége, ezt azonban első támadásából triplával büntette a vasi alakulat. Kókai és Ondima közelről voltak eredményesek, jól támadta a gyűrűt ebben a szakaszban a Szolnok – ha nem is jutottak el ziccerig, rendszerint csak szabálytalanság árán tudta őket megállítani a szombathelyi védelem. A vezetést azonban megőrizték Hódiék, sőt Kucsora második trojkájával, valamint Durázi zsákolásával 8 ponttal léptek el, jött is a szolnoki időkérés (22-30). Rudner támadólepattanó után szépített, a Falco azonban továbbra is sikeresen játszotta át a zónát, két újabb triplát süllyesztettek el a gyűrűben a fekete mezes vasiak (24-36). Csák triplájával, majd Rudner ziccerével és hármasával 5 pontra zárkózott a Szolnok, úgy tűnt, lendületbe jöttek a Tisza-partiak (33-38), ezúttal Váradi edző kért időt. Taiwo zsákolt, ezzel kialakult a félidei eredmény – 37-40-ig kapaszkodtak vissza a piros-feketék. Durázi és Rudner izgalmas párharcot vívott, mindkét fiatal 16 egységgel állt a nagyszünetben.

 

A második félidő triplaváltással indult, Rudner távolijára Hódi válaszolt. Körömi és Durázi duplái korai időkérésre késztették Szarvas edzőt, 47-40-et mutatott ekkor az eredményjelző. A kis pihenő azonban Durázinak használt leginkább, két agresszív betöréséből két faultot is kiharcolt, összesen 4 pontra váltotta ezeket a helyzeteket, 22-re növelve pontjainak számát (40-51). Zónára váltott a Falco, az Olaj pedig nem igazán találta ennek ellenszerét, alig jutottak minőségi dobóhelyzethez Frikkerék. Sokat hibázott támadásban a Szolnok, 14 egységgel léptek el a vasiak (41-55) – a pattanócsatát 32-24-re vezették, Durázi egymaga 15 lecsorgót kaparintott meg. A negyed végén Taiwo közelijével 10 pontra zárkózott a Szolnok, de 0.6 másodperc még maradt az órán egy időkérést követően, ennyi pedig éppen elég volt Kucsorának egy palánkos trojkához (47-60).

A záró etap elején tartotta a 12 pont körüli távolságot a Falco, a Szolnok több labdát is eladott. Taiwo percei követlkeztek, előbb Körömire osztott ki egy hatalmas blokkot, majd a másik oldalon faulttal együtt volt eredményes (57-67). Durázi kosarára Rudner válaszolt, 26-24-re szépítve kettejük csatájában. Szabó Norbert két közelije után tízen belülre zárkózott az Olaj, 63-69-nél kért időt Váradi Attila – izgalmas 3 percnek néztünk elébe. Szabó újfent eredményes volt, 4 pontra csökkentve csapata hátrányát. Egy perc volt már csak hátra, amikor Taiwo egy támadólepattanó után eladta a labdát, Szarvas Gábor pedig második technikai hibáját követően a kiállítás sorsára jutott – edzője nélkül futott neki a végjátéknak az Olaj.

Labdaszerzést követően triplát hibázott Szabó, 42 másodperccel a vége előtt jöhetett a Falco, ötpontos előnyben (65-70). A támadóidő lejárta előtt Hódi volt kintről eredményes, erre pedig már nem tudott válaszolni a szolnoki csapat – a 24 pontos Rudner vezetésével jól küzdöttek a piros-feketék, de a 26 pontja mellé 15 lepattanóval záró Durázi által húzott Falco végig vezetve szerezte meg a korosztály bronzérmét.

 

Szolnoki Olaj KK U20 – Falco KC U20  65-73 (16-20, 21-20, 10-20, 18-23)

 

Szolnoki Olaj KK: Frikker -, Kókai 10, Rudner 24/9, Szabó 9/3, Taiwo 17. Csere: Csák B. 3/3, Ondima 2, Anda -, Demecs -. Edző: Szarvas Gábor

 

Falco KC: Kucsora 17/15, Németh Be. 2, Hódi 15/9, Durázi 26, Körömi 3. Csere: Németh Ba. -, Kovács 5/3, Laman 3/3, Friedl 2, Verrasztó -, Körmendi -. Edző: Váradi Attila    

Vármegyei szövetségek