Fegyverneky elárulta, mivel lenne elégedett a Final Fourban
18
Apr
2018
Fegyverneky elárulta, mivel lenne elégedett a Final Fourban
2018. április 18.  |  18:10
Pénteken eljön a várva várt pillanat: a Sopron Basket a női Euroliga Final Fourban a Yakin Dogu Universitesivel csap össze a soproni rendezésű topeseményen. A BB1.hu a magyar csapat egyik kulcsjátékosát, Fegyverneky Zsófiát kérdezte arról, milyen a hangulat ilyen a csapat háza táján és a városban ilyen közel a négyes döntőhöz, valamint arról is, milyen célt tűztek ki a játékosok egymás között az öltözőben.

– Nagyon jó a hangulat, mindenki nagyon várja a Final Fourt, minden a legnagyobb rendben halad – kezdte a BB1-nek az irányító. – Egyáltalán nem tapasztalok senkinél túlfűtöttséget vagy feszültséget, hiszen a mostani Euroliga-szezonban már több olyan meccset is lejátszottunk, ami kulcsfontosságú volt. Ugyanúgy készülünk, mint például a Fenerbahce elleni playoffra. A szurkolóknál és a városban természetesen már más a helyzet. Napról napra látjuk, ahogyan az Aréna egyre inkább szépül, nagyon jól néz ki a csarnok. Óriási az érdeklődés, folyamatosan kapjuk a pozitív energiákat a drukkerektől, megállítanak bennünket a városban és megemlítik, hogy nagyon szurkolnak majd nekünk a hétvégén. Továbbá lehet érezni, hogy rengeteg olyan ember tartózkodik a városban, aki csak a Final Four miatt jött ide.

A rutinos kosaras korábban már két alkalommal is átélte a Pécsnél, milyen is az, amikor az ember a négyesdöntő résztvevője.

– Akárcsak az egész szezonban, ezúttal is igyekszem elmondani a múltbéli tapasztalataimat a többieknek, de összességében ezen a téren nincs sok dolgom – folytatta Fegyverneky. – Ugyanaz a recept, mint az eddigi összecsapásaink előtt, azaz próbálunk az adott feladatra koncentrálni és nem azzal foglalkozni, mi történik győzelem vagy vereség esetén. A részfeladatokra összpontosítunk, csakis arra, hogy kinek mi a dolga a pályán, kit kell megállítani, stb. A szakmai stábunk már nagyon régóta elkezdett foglalkozni a pénteki ellenfelünkkel, nagyon profi módon kielemezték az erősségeiket és a gyengeségeiket. Nyilván nagyon nehéz megtalálni, hol sebezhetők, hiszen extraklasszis játékosokról van szó minden poszton. Speciálisan készülünk rájuk egyénileg és taktikai szempontból is, de még van két napunk, hogy finomítsunk néhány elemen.

Fegyverneky zárásul elárulta, nem igazán tűztek ki célokat a Final Fourra csapaton belül, a saját elvárása csupán annyi, hogy azt a játékot nyújtsák, azzal a mentalitással lépjenek pályára, és azon az úton menjenek tovább, aminek köszönhetően véghezvitték az eddigi remek szereplésüket.

– Amennyiben ez sikerül, akkor én maximálisan elégedett leszek – mondta a BB1-nek a Sopron irányítója.


Foto - fiba.basketball 

Vármegyei szövetségek