Férfi NB I: Szolnok-Alba és Körmend-Falco rangadók jönnek
18
Apr
2018
Férfi NB I: Szolnok-Alba és Körmend-Falco rangadók jönnek
2018. április 18.  |  14:00
A felsőház negyedik fordulójában vasi rangadót rendeznek. A hétvégén szabadnapos Körmend eddig mind a két fellépését elveszítette a középszakaszban, sőt előtte Kecskeméten és Pécsen is kikapott az alapszakaszban, így négy meccse nyeretlen, míg a sárga-feketék a KTE legyőzése után, szombaton a bajnok Alba Fehérvár otthonában maradtak alul egy ponttal, 71-70-re. A hazaiak Csorvási Milánra még nem számíthatnak, a vendégekhez visszaérkezett Steve Taylor Amerikából, Kovács Bence és Dancsecs András viszont továbbra is sérült.

Fél héttől a címvédő Alba Fehérvárt látja vendégül a listavezető Szolnoki Olaj a felsőházi középszakasz negyedik játéknapján. A fehérváriak legutóbbi látogatásuk alkalmával hosszabbítás után nyerni tudtak a körcsarnokban, a Tisza-partiak így valószínűleg kettőzött erővel készülnek a visszavágásra.

Az alapszakaszban oda-vissza legyőzte a Paks a Pécset. A Gesztenyés utcában simán, 84-69-re, a Lauber Dezső Sportcsarnokban nagy csatában, 86-84-re. A középházi középszakasz első három fordulójában eddig mindig a pályaválasztó csapat nyert. Ha ez a sorozat ma este sem szakad meg, akkor az azt jelenti, hogy az ASE újra legyőzi a baranyaiakat. Ehhez azonban vélhetően a vendégeknek is lesz egy-két szavuk. RT Guinn lábujj problémával küzd, kérdéses a játéka, Marino Sarlija pedig még nem volt MR-vizsgálaton, de lehetséges, hogy porcleválás van a térdében. Edzeni nem edz, viszont a meccseket vállalja.

Az egyre jobb formába lendülő Kaposvár az utóbbi időben visszafogottabban teljesítő ZTE-t látja vendégül. Fekete Ádám együttese legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert, egy héttel ezelőtt a Paksot győzte le hazai pályán (81-70). A Zalaegerszeg 1-4-es mérleget produkál a mögöttünk lévő időszakban, vasárnap 106-95-re kapott ki Pécsen egy hullámzó mérkőzésen. Chris Dunnról már levették a rögzítő kötést, gyógytornázik, de még biztosan nem számíthat rá Fekete Ádám vezetőedző, míg a zalaiaknál James Kinney játékára kevés esély van, ugyanis Pécsen bordasérülést szenvedett.

Újabb rangadót rendeznek a középszakasz alsóházában, az utolsó előtti helyen álló MAFC a sereghajtó Sopront látja vendégül a Gabányiban. Mindkét együttesnek égető szüksége lenne a győzelemre, hazai győzelem esetén már matematikailag sem kerülhetné el a play outot az SKC, azonban ha Sabáli Balázs legénysége nyer, még minden nyílt marad. A piros-feketéknél Dusan Cvetkovics lábadozik, Lakosa Zsolt és Fodor Márton játéka kérdéses, a másik oldalon Kántor Olivér bordatörést szenvedett, ő nem lesz keretben, csakúgy, mint Dénes Gábor, aki már megpróbálta az öt-öt elleni játékot, de rásérült a térdére, így véget ért a szezonja.

 

Férfi NB I. A-csoport

felsőházi középszakasz, 4. forduló:
Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, szerda 18:00
Szolnoki Olaj KK – Alba Fehérvár, szerda 18:30

középházi középszakasz, 4. forduló:
Atomerőmű SE – Pécsi VSK-VEOLIA, szerda 18:00
Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE KK, szerda 18:00

alsóházi középszakasz, 3. forduló:
MAFC – Sopron KC, szerda 18:00

Vármegyei szövetségek