Férfi NB I: Alba-Falco a felsőházban
14
Apr
2018
Férfi NB I: Alba-Falco a felsőházban
2018. április 14.  |  16:10
18 órától a Szolnoki Olaj KK a KTE-Duna Aszfaltot látja vendégül a Tiszaligeti Sportcsarnokban. A hazaiak legutóbb rangadót nyertek Körmenden (85-74), míg a lila-fehér alakulat egy félidőnyi jó játék után 77-67-re kapott ki otthon az Albától. A hazaiaknál mindenki egészséges, a vendégeknél a sérült Pongó Máté állapota javult, valószínűleg tudja vállalni az összecsapást.

A tavalyi döntő résztvevői találkoznak Székesfehérváron szombat este, amikor az Alba Fehérvár a Falcót látja vendégül a felsőházi középszakasz harmadik fordulójában. A második helyezett szombathelyiek szerdán szabadnaposak voltak, az egy győzelemmel kevesebbet számláló Alba pedig Kecskeméten tudott nyerni. Steve Taylor biztosan nem játszik a szombathelyieknél, ugyanis elhunyt a nagymamája, ezért hazautazott. Julian Norfleet pedig bokasérülés miatt az elmúlt két napban nem edzett, kérdéses a játéka.

Az alapszakasz mindkét találkozóján megverte a Szedeák a Paksot, és ezúttal is jobb formában érkeznek a vendégek a középszakasz harmadik fordulójára. Juhosék legutóbb simán nyertek hazai pályán a Pécs ellen, míg az edzőt váltó ASE Kaposváron maradt alul. A play off szempontjából mindkét együttes számára fontos lenne a győzelem, az jó előjel a felek számára, hogy egyik oldalon sincs sérült játékos.

Az alsóházi középszakasz második fordulójában az utolsó előtti MAFC a 11. DEAC-ot fogadja. A két csapat között két győzelemnyi a különbség, tehát ha a piros-feketék újra nyernének, továbbra is nyílt maradna a csata a play out elkerüléséért. Vendég siker esetén viszont nehéz helyzetbe kerülne a fővárosi együttes. A Jászberényben megsérülő Dusan Cvetkovics szereplése kérdéses, az újoncnál Farkas Attila továbbra is harcképtelen.

Újabb rangadót rendeznek a középszakasz alsóházában, a Sopron a Jászberényt látja vendégül. Nincs könnyű helyzetben a hazai együttes, hiszen a Debrecenben elveszített (72-90) találkozóján Sabáli Balázst és Ryan Watkinst is kiállították a játékvezetők. A Jászberény hazai pályán botlott, meglepetésre a MAFC nyerni tudott Nikola Lazics csapata ellen (84-94). Sabáli Balázs hiányában az SKC-nél Horváth Szabolcs és Sterbenz László fog mecselni.

A Pécs-Zalaegerszeg középházi találkozót vasárnap este rendezik.


Férfi NB I. A-csoport, középszakasz:

Felsőház, 3. forduló
Szolnoki Olaj KK – KTE-Duna Aszfalt, szombat 18:00
Alba Fehérvár – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, szombat 18:00

Középház, 3. forduló
Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE-Szedeák, szombat 19:00
Pécsi VSK-VEOLIA – Zalakerámia ZTE KK, vasárnap 18:00

Alsóház, 2. forduló
Sopron KC – JP Auto-Jászberényi KSE, szombat 18:00
MAFC – DEAC, szombat 18:00

Vármegyei szövetségek