Nem adja meg magát a ZTE a Szekszárd ellen sem
11
Apr
2018
Nem adja meg magát a ZTE a Szekszárd ellen sem
2018. április 11.  |  18:00
Tegnap este a női bajnokság negyeddöntőjében a ZTE Női Kosárlabda Klub hazai pályán 66-59-es győzelmet aratott az Aluinvent DVTK Miskolc ellen, ezzel eldőlt, hogy Gáspár Dávid együttese lesz ott az elődöntőben. Hegedűs-Őri Györgyi 10 ponttal, 8 lepattanóval és 3 gólpasszal a ZTE egyik legjobbja volt - vele beszélgetett a BB1.hu.

- Borzalmasan hullámzó mérkőzést játszottunk - kezdte a 27 esztendős erőcsatár. - Az első félidőben nem tudtuk önmagunkat adni, nem is jött össze semmi, kapkodtunk, idegesek voltunk. Nem álltunk jól, tizenhat pontos hátránnyal mehettünk a nagyszünetre. Valamilyen csoda folytán észhez tértünk, a második félidőre pedig úgy mentünk ki, hogy . Ez volt a kulcs, mintha vért ittunk volna.

- Amiben jobbak voltunk a párharcban, az az, hogy sokkal inkább dolgoztunk együtt csapatként. Eloszlottak a dobott pontok, ha valaki kosarat szerzett, azt mindig jókor tette. Ha kellett egy kis extra, mindig volt valaki, aki fel tudta vállalni. Ami ezt az egészet megalapozta, az az, hogy meghaltunk egymásért védekezésben.

A ZTE 13 győzelemmel és 7 vereséggel az alapszakasz negyedik helyén végzett, megelőzve a Diósgyőrt és a Ceglédet is.

- Erőn felüli eredményt értünk el, mindkét együttes szerepelt a nemzetközi kupában. Extra a teljesítményünk, nem reális, de mégis megvalósítható.

Az elődöntőben az Atomerőmű KSC Szekszárddal kell majd szembenéznie Hegedűs-Őri Györgyiéknek. Érdekesség, hogy a bajnokságban a Sopronon kívül egyedül a ZTE-nek sikerült elkapnia a KSC-t.

- Nem jellemző ránk, hogy feltett kézzel mennénk fel a pályára, egyszer már sikerült legyőznünk őket a szezon során. Bízom benne, hogy jó meccseket tudunk játszani. A Szekszárd is szépen teljesített a nemzetközi porondon, nemrég a Magyar Kupát is megnyerte. Hosszú kispadjuk van, nagy rotációval rendelkeznek. Jó kis csata lesz, reméljük, hogy tisztességgel helyt tudunk majd állni - zárta szavait a 185 centiméter magas játékos.

Vármegyei szövetségek