Férfi NB I: Először nyerne a Szolnok a Körmend ellen
11
Apr
2018
Férfi NB I: Először nyerne a Szolnok a Körmend ellen
2018. április 11.  |  13:30
A felsőházi középszakasz második fordulójában KTE-Duna Aszfalt - Alba Fehérvár összecsapást rendeznek. A lila-fehér együttes legutóbb 87-74-re kikapott Szombathelyen, míg a címvédő magabiztos, 88-69-es győzelmet aratott hazai pályán a Körmend ellen. A két fél legutóbbi találkozóján 79-75-re nyert a KTE Székesfehérváron. A bajnoknál Alhaji Mohammed még lábadozik, valószínűleg nem tudja vállalni a játékot.

Az Egis Körmend az egyetlen csapat a magyar bajnokságban, amely még nem kapott ki a Szolnoki Olaj KK-tól. Az alapszakaszban Gasper Potocnik együttese oda-vissza legyőzte a listavezetőt, igaz a két mérkőzésen összesen három pont volt a differencia (76-74 és 74-75). Vojvodáék az első fordulóban szabadnaposak voltak a felsőházban, míg Ferenczék 19 pontos vereséggel kezdtek Fehérváron, ráadásul előtte Pécsen és Kecskeméten is kikaptak.

Első mérkőzését játssza a középszakaszban az Atomerőmű SE, amely régi-új vezetőedzővel a kispadon, Schmidt Bélával utazik Kaposvárra. A tolnaiak jelenleg 50%-os mutatóval (13-13) nyolcadikak, a somogyiak pedig, miután kikaptak Pécsen, 12 győzelemmel és 15 vereséggel maradtak kilencedikek. A két csapat nemrég találkozott egymással az alapszakaszban, akkor Tomiszlav Ivosev utolsó másodpercekben szerzett kosarával a KKK nyert. Dunn és Hock még nem játszhat a hazaiaknál, a vendégekénél Guinn felépült, és már teljes értékű munkát tudott végezni.

A középház utolsó helyezettje, a Szeged fogadja az elsőt, a Pécset. A két csapat között három győzelem a különbség, az alapszakaszban oda-vissza legyőzte Csirke Ferenc együttese a Szedeákot. Bizakodásra adhat azonban okot a csongrádiaknál, hogy végre ismét teljes lesz a keretük. A PVSK-nál is, hiszen Sarlija felépült sérüléséből.

Szerdán megkezdődik az alsóházi középszakasz is, az újonc a Sopront fogadja. Felfelé ívelő formát mutat az utóbbi időben Berényi Sándor csapata, legutóbb például a ZTE-t győzte le hazai pályán 83-71-re. A Sopron az utolsó alapszakaszbeli mérkőzésén bár hatalmasat küzdött, de végül alulmaradt az Alba ellen (77-80). A két együttes egy hónapja találkozott egymással, Sabáli Balázs tanítványai akkor 96-89-re nyertek Debrecenben. Farkas Attila továbbra is harcképtelen, akárcsak a másik oldalon Élő Bálint és Dénes Gábor.

A Jászberény a MAFC-ot fogadja. A hazaiak érdeke, hogy minél előbb végleg leszakítsák magukról az utolsó két helyezettet, a fővárosiak célja viszont a zárkózás, Garai Péter fiai azon lesznek, hogy megismételjék a két hete a Gabányi Sportcsarnokban nyújtott játékukat. Akkor 73-72-re a MAFC győzött. Lucsics már jobban érzi magát, várhatóan játszani fog, a fővárosiaknál mindenki egészséges.


Férfi NB I. A-csoport, felsőházi középszakasz, 2. forduló
KTE-Duna Aszfalt – Alba Fehérvár, szerda 18:00
Egis Körmend – Szolnoki Olaj KK, szerda 18:00

középházi középszakasz, 2. forduló
Naturtex-SZTE-Szedeák – Pécsi VSK-VEOLIA, szerda 18:00
Kaposvári KK – Atomerőmű SE, szerda 18:00 

alsóházi középszakasz, 1. forduló
DEAC – Sopron KC, szerda 18:30
JP Auto-Jászberényi KSE – MAFC, szerda 19:00

Vármegyei szövetségek